Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΓΕ
Καταγγελία της θηριωδίας

Ανακοίνωση - καταγγελία για τις συνεχιζόμενες θηριωδίες στις τουρκικές φυλακές εξέδωσε χτες η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Σε αυτήν αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε τη νέα θηριωδία του στρατοκρατικού καθεστώτος της Τουρκίας, ενάντια στους Τούρκους πολιτικούς κρατουμένους, απεργούς πείνας στις τουρκικές φυλακές. Αυτά που συμβαίνουν στην Τουρκία αποτελούν ντροπή για την ανθρωπότητα και τον πολιτισμό της.

Καταγγέλλουμε τις ΗΠΑ και την ΕΕ που υποκριτικά δε βλέπουν την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σ' αυτή τη χώρα, όταν στο όνομα της υπεράσπισης αυτών των δικαιωμάτων βομβαρδίζουν ολόκληρους λαούς ή τους επιβάλλουν τον αργό θάνατο και τα εμπάργκο τους.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους αγωνιστές (στις μανάδες και στους συγγενείς τους) των πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών σ' αυτή τη χώρα.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους και την κατάργηση των "λευκών κελιών".

Κάνουμε έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να μπει μπροστά στις χώρες της ΕΕ, να καταγγείλει, να πιέσει και να απαιτήσει από τους διεθνείς οργανισμούς και τα ευρωπαϊκά όργανα να σταματήσει αυτή η βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ