Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Τρεις ακόμα ΝΑΤΟικοί σκοτώθηκαν χτες σε επιθέσεις Ταλιμπάν, στο Αφγανιστάν, με τις κατοχικές δυνάμεις να αποφεύγουν την αποκάλυψη της εθνικότητάς τους, ενώ σε αεροπορικές επιδρομές των κατοχικών δυνάμεων στην περιοχή της Χελμάντ έχουν χάσει τη ζωή τους από την Κυριακή, τουλάχιστον 16 άνθρωποι φερόμενοι ως «μαχητές». Παράλληλα, ο εγκάθετος Αφγανός πρόεδρος, Χαμίντ Καρζάι, ανακοίνωσε διεξαγωγή «έρευνας» σχετικά με το θάνατο Αφγανού κρατούμενου μουλά από τις κατοχικές δυνάμεις, που συνελήφθη το Σάββατο και πέθανε την Κυριακή στο κελί του, χωρίς να διευκρινίζονται οι συνθήκες θανάτου από τους ΝΑΤΟικούς, στην περιοχή της Κανταχάρ.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η πολιτική βία στο Πακιστάν, στην περιοχή του Καράτσι, όπου ακόμα 11 άνθρωποι δολοφονήθηκαν από ενόπλους, με τα θύματα να φτάνουν τα 50 τις τελευταίες τρεις μέρες, με τον Πακιστανό πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει τους δράστες, «εχθρούς του Πακιστάν».

Παράλληλα, ενισχύεται το σκηνικό της παρουσίας «τρομοκρατών» στο Πακιστάν, κατόπιν δηλώσεων του Αμερικανού Ντέιβιντ Χέντλεϊ, ο οποίος παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι λειτουργούσε ως «ανιχνευτής» στην προετοιμασία των επιθέσεων της Βομβάης το 2008, υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι σε αυτές συνέβαλαν ενεργά και οι μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν.

Τέλος, περίπου 150 εκλεγμένοι βουλευτές και περιφερειακοί σύμβουλοι του Πακιστάν, τέθηκαν προσωρινά εκτός των καθηκόντων τους, με την κατηγορία αδιαφανών περιουσιακών στοιχείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ