Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δε θα γίνουμε καύσιμο στις μηχανές των μεγαλοεργοδοτών!

Σε πολύμορφη δράση για τη μεγαλύτερη συσπείρωση των εργαζομένων στον κλάδο, «για να περάσει τώρα η κατάσταση στα δικά τους χέρια», και με στόχο να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το μέτωπο των εργατών, των αυτοαπασχολουμένων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας, προχωρούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού και των ξενοδοχείων, όπως αποφάσισαν στην προχτεσινή γενική συνέλευση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ακροπόλ».

Σ' αυτήν την κατεύθυνση αποφάσισαν, αξιοποιώντας την πολύτιμη πείρα από τους αγώνες που έδωσε το ταξικό κίνημα και με όπλο τους το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλουν ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ, για τα άμεσα μέτρα ανακούφισης της εργατικής λαϊκής οικογένειας, να απευθυνθούν πλατιά στους εργαζόμενους μέσα στους χώρους δουλειάς, στη γειτονιά, σε μαζικούς χώρους, διοργανώνοντας συσκέψεις. Γιατί, όπως τόνισε και εισηγητικά η πρόεδρος του Συνδικάτου Γεωργία Φλούδα, η κατάσταση είναι δύσκολη «αλλά εμείς είμαστε για τα δύσκολα. Εμείς που αποφασίσαμε να μην γίνουμε καύσιμο στη μηχανή των κερδών του κεφαλαίου, δίνουμε τη μάχη για να δυναμώσει η αλληλεγγύη, για να δυναμώσει το μέτωπο εργατών, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολουμένων, νεολαίας, για να πάρει "σάρκα και οστά"».

Νωρίτερα, μιλώντας στη γενική συνέλευση, το στέλεχος του κλάδου Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα με την «Λαϊκή Συσπείρωση», τόνισε ότι οι αγώνες που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα πρέπει να έχουν συνέχεια και μεγαλύτερη ένταση και μαζικότητα, καθώς, όπως σημείωσε, όπως οι ίδιοι οι αστοί ομολογούν σε λίγο ξεκινάει το 2ο ημίχρονο της σφοδρής επίθεσης. «Οι εργαζόμενοι - συνέχισε - έχουν δυο δρόμους ή να αποδεχτούν αυτή την πολιτική ή να αντισταθούν και να αντιδράσουν». Δύο άλλωστε, όπως είπε, είναι οι γραμμές και στο συνδικαλιστικό κίνημα. Από τη μία υπάρχει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που καταδικάζει τους εργαζόμενους σε μηδενικές αυξήσεις, σε συμβάσεις πείνας, που στηρίζει την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και από την άλλη, οι ταξικές δυνάμεις που δίνουν τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για άμεσα μέτρα προστασίας της εργατικής λαϊκής οικογένειας, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ο τεράστιος πλούτος που παράγει η εργατική τάξη να περάσει στα χέρια της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ