Τρίτη 5 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο λαός μπορεί να σταματήσει τα χειρότερα

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2011:

«Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι υπάρχει φως στο τούνελ είναι ψευδέστατες, οι υποσχέσεις για ενίσχυση των πιο αδυνάτων στο μέλλον είναι προεκλογική εξαπάτηση. Την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, τα βάρβαρα μέτρα κατά του λαϊκού εισοδήματος και των εργασιακών δικαιωμάτων, τα πήρε για να ισχύουν για πάντα. Η κατάσταση των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων θα επιδεινώνεται διαρκώς και δεν πρόκειται να αλλάξει με όποια ψίχουλα δοθούν στο μέλλον για τους πιο εξαθλιωμένους.

Το προσχέδιο προϋπολογισμού αποδεικνύει ότι τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τελειωμό. Ερχονται νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ, στο πετρέλαιο, στη μικρή ακίνητη ιδιοκτησία, "πράσινοι" και κάθε άλλης μορφής φόροι, περικόπτονται ακόμα περισσότερο οι κοινωνικές δαπάνες, μειώνονται παραπέρα οι μισθοί και οι συντάξεις, αυξάνονται τα κίνητρα και οι φοροαπαλλαγές στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, συνολικά κλιμακώνεται η επίθεση στα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Ο λαός μπορεί να σταματήσει τα χειρότερα που διαρκώς θα φέρνει η πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, μόνο αν υψώσει το ανάστημά του, με την πάλη του και την ψήφο του. Τώρα κοινό μέτωπο λαϊκής πάλης και δράσης κατά της νέας φοροεπιδρομής, υπερψήφιση στις εκλογές των συνδυασμών της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζει το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ