Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γιορτινές εκδηλώσεις

«Καρυοθραύστης» από το Μπαλέτο της Λυρικής
«Καρυοθραύστης» από το Μπαλέτο της Λυρικής
Με μια διάσημη ορχήστρα, τους «Σολίστι Βένετι» άνοιξε χτες ο κύκλος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής. Με τον μαέστρο και ιδρυτή της, Κλάουντιο Σιμόνε, στο πόντιουμ, η ορχήστρα σήμερα, θα παρουσιάσει χριστουγεννιάτικες μελωδίες με σολίστ την Μαρίνα Κρίλοβιτς και τη συνεργασία της χορωδίας «Φονς Μουζικάλις».

Το «Μαύρο Θέατρο της Πράγας - Τα Φαντάστικα» θα πάρει τη σκυτάλη την Παρασκευή, για να παρουσιάσει με το δικό του μαγευτικό τρόπο τη διασκευή του «Μαγικού Αυλού» του Μότσαρτ. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 30/12.

Συμπαραγωγή του ΟΜΜΑ και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής είναι η παράσταση του «Καρυοθραύστη», που θ' ανεβεί από τις 26 έως τις 30 του Δεκέμβρη. Το κλασικό αριστούργημα του Τσαϊκόφσκι θα παρουσιαστεί από το Μπαλέτο της ΕΛΣ, σε χορογραφία του Γάλλου Πιερ Λακότ, ο οποίος θεωρείται ειδήμων στις αναβιώσεις κλασικών μπαλέτων του 19ου αιώνα. Τους ρόλους της Ζαχαρένιας Νεράιδας και του Πρίγκιπα ερμηνεύουν οι πρώτοι χορευτές της ΕΛΣ Αλίνα Στεργιανού και Στράτος Παπανούσης, αντίστοιχα. Τα εισιτήρια, πάντως, για όλες τις εκδηλώσεις έχουν ήδη εξαντληθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ