Τρίτη 5 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...

ΕΙΠΕ Ο Α. ΑΛΑΒΑΝΟΣ ότι «στην περιφέρεια Αττικής δε θα μπει η τρόικα», ότι θα φτιάξει «μια λαϊκή κυβέρνηση της Αττικής». Οτι «χρειάζεται να φύγει το ΔΝΤ και η ΕΕ από την εξουσία της χώρας για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων. Οι περιφερειακές εκλογές θα γίνουν η καταδίκη της τρόικα».

Αλλά με σόου και χάπενινγκ, που θυμίζουν παιδική χαρά, δεν ανατρέπεται η αντιλαϊκή πολιτική. Οσοι μιλάνε για φιλολαϊκές νησίδες στο πέλαγος της καπιταλιστικής ζούγκλας, της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της εξαθλίωσης, ότι στην καρδιά του αστικού κράτους θα εγκαθιδρύσουν μια «λαϊκή κυβέρνηση», το λιγότερο δείχνουν εξωπραγματικοί. Σπέρνουν αυταπάτες ότι είναι δυνατόν, χωρίς πάλη, ανυπακοή μέχρι την ανατροπή του «Καλλικράτη», του μνημονίου και όλων των αντιδραστικών νόμων που έχουν ψηφίσει, χωρίς ανατροπή συνολικά αυτού του συστήματος, ότι μπορούν να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Ο Αλ. Αλαβάνος λαϊκίζει και δημαγωγεί ασυστόλως. Ρητορεύει να φύγει το ΔΝΤ και η ΕΕ. Οχι όμως να φύγει η Ελλάδα απ' την ΕΕ. Σ' αυτήν παραμένει πάντα πιστός με εξαιρετική αφοσίωση και προσήλωση και αξιοσημείωτη συνέπεια. Και αυτές οι θέσεις του συσκοτίζουν ότι προϋπόθεση για διέξοδο σε όφελος του λαού είναι η συνολική ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων, η αποδέσμευση από την ΕΕ, η πάλη για ανάπτυξη με κριτήριο τις ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Διέξοδος είναι η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, ο κεντρικός σχεδιασμός, η Λαϊκή Οικονομία.

***

Γ. ΣΓΟΥΡΟΣ: Σταμάτησε συνολικά 27 δρομολόγια της Νομαρχίας, που είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά μαθητών στα Ειδικά Σχολεία. Και, επιπλέον, έκανε πρόταση, οι οικογένειες των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρία να αναλάβουν το κόστος και την ευθύνη τη μεταφοράς τους στα Ειδικά Σχολεία! Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε οικογένειες με παιδιά με ειδικές ανάγκες ήταν τεράστιο. Ανάγκασε αυτές τις οικογένειες να πληρώνουν για τη μεταφορά των μαθητών στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής. Αποφάσισε ότι η κάθε οικογένεια θα πρέπει να επιλέγει η ίδια το μεταφορικό μέσο, τις ώρες και το δρομολόγιο που την εξυπηρετεί καλύτερα. Για εκείνη την απόφαση υπήρξε έντονη αντίδραση από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) και του Σωματείου Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων ΑμΕΑ «Ο Ερμής». Ο Γ. Σγουρός τους αγνόησε εντελώς.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν έχει λυθεί οριστικά ακόμα και σήμερα. Επιπλέον, κάθε χρόνο μέχρι να οριστικοποιηθούν οι νέες συμβάσεις με τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα που τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε στο σχολειό τους το Σεπτέμβρη όταν και ανοίγουν, αλλά ξεκινούν Οκτώβρη ή και Νοέμβρη.

Για αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους χρειάζεται να εξασφαλιστεί η μεταφορά των παιδιών με ειδικές ανάγκες, χωρίς καμία επιβάρυνση των γονέων. Χρειάζεται αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Ειδική Αγωγή με ευθύνη του κράτους, το ίδιο και για όλες τις αναγκαίες προνοιακές υπηρεσίες, για όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με πλήρη σταθερή σχέση εργασίας, όλων των ειδικοτήτων, μονιμοποίηση των ήδη εργαζομένων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.

***

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Μπράβο στην κυβέρνηση που έκανε αυτό το τόλμημα (σ.σ. εννοεί τον "Καλλικράτη")... Εγώ από την πρώτη στιγμή στήριξα και την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου και την απόφαση του κ. Ραγκούση. Ημουν αυτός πριν τρία χρόνια που χτύπησα το καμπανάκι στη ΝΔ και τους λέω ότι "ο θεσμός της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης έχει πεθάνει"... Ηρθε αυτή η απόφαση, τη στήριξα, τη χειροκρότησα και είπα "αυτό που δεν έκανε η ΝΔ, χαίρομαι που το κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ"»... Τα είπε στον «Real Fm», δηλώνοντας ένθερμος οπαδός του «Καλλικράτη». Ομως ο υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ για την Κεντρική Μακεδονία δεν έμεινε μόνο στο χειροκρότημα. Δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα βάλει γερές πλάτες για να στεριώσει. «Την επόμενη πενταετία θα τραβήξουμε γερό κουπί», εκτίμησε, αλλά συμπλήρωσε «δεν πειράζει, θα το αντέξουμε»! Πάντως, η αλήθεια είναι πως δε βρίσκεται εκτός της επίσημης κομματικής «γραμμής». Αλλη μια ομολογία ότι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έχουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Κοροϊδεύουν με το θέατρο της δήθεν αντιπαράθεσής τους, πουλώντας παραμύθια. Ο λαός να τους τσακίσει πολιτικά. Οι εκλογές είναι βήμα διόρθωσης της ψήφου, με αποφασιστική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ