Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΣΤΟΥ ΓΟΥΔΗ
Αγώνας για ανάπτυξη του λαϊκού αθλητισμού

Από την περιοδεία του Ν. Σοφιανού στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Γουδή
Από την περιοδεία του Ν. Σοφιανού στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Γουδή
Την έλλειψη αθλητικών υποδομών, χώρων για να αθληθούν οι εργαζόμενοι, να αναπτυχθεί ο τόσο αναγκαίος μαζικός, λαϊκός, αλλά και σωματειακός αθλητισμός, όπως και την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού κατήγγειλε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», περιοδεύοντας χτες το απόγευμα στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στα γήπεδα στου Γουδή. Παράλληλα, μίλησε για την πάγια θέση του Κόμματος που αφορά την δωρεάν πρόσβαση στην άθληση, ενώ μίλησε και για την κατάργηση των απαράδεκτων συμβάσεων εργασίας, μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται σκληρά και προσφέρουν στον Οργανισμό Νεολαίας και Αθλησης (ΟΝΑ).

Περιδιαβαίνοντας το κλιμάκιο της παράταξης τις εγκαταστάσεις, συζητώντας με παράγοντες σωματείων, αθλητές, κατοίκους της περιοχής, αναδείχτηκε η ένδεια σε λαϊκές υποδομές, η ανάγκη του κόσμου να αθληθεί, άλλα και η «μπίζνα» που έχει αναπτυχθεί σε βάρος του ακριβώς για την ικανοποίηση αυτής της ανάγκης. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέχρι αργά χτες το βράδυ γεμάτα ήταν όλα τα γήπεδα, τα δυο του μπάσκετ, η πισίνα, το 5Χ5 του ποδοσφαίρου, το κλειστό του βόλεϊ, όλοι δηλαδή οι χώροι του ΟΝΑ στου Γουδή. Για να αθληθούν όμως οι άνθρωποι αυτοί αναγκάζονται π.χ. στην πισίνα να καταβάλλουν από 25 έως 40 ευρώ μηνιαίως οι ενήλικες ως 25 ευρώ οι έφηβοι και 20 ευρώ τα παιδιά στα τμήματα εκμάθησης της κολύμβησης. Οι δε σύλλογοι και σωματεία ως 400 ευρώ το μήνα. Κι όμως είναι τέτοια η ανάγκη τους που μόνο στο κολυμβητήριο είναι εγγεγραμμένα 10.000 άτομα και όπως υπολογίζουν οι αρμόδιοι προσέρχονται τουλάχιστον 3.000 άτομα κάθε μήνα.

Πρόβλημα μεγάλο υπάρχει και με τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων. Στην πισίνα, όπου εντοπίζονται και οι μεγαλύτερες ανάγκες για την επίβλεψη και εκπαίδευση των αθλουμένων δουλεύουν μόνο 5 μόνιμοι. Οι υπόλοιποι 15 είναι συμβασιούχοι. Που έχουν καταφέρει να παραμείνουν μερικούς μήνες ακόμα στη δουλειά, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα και που χωρίς αυτούς η δουλειά δε βγαίνει.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Σοφιανός υπερασπίστηκε το δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζομένους. Τόνισε την ανάγκη να υπάρχουν επαρκείς αθλητικοί χώροι, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι λαϊκές ανάγκες για άθληση και ψυχαγωγία. Κατήγγειλε το γεγονός της επιβολής αντιτίμου ή συνδρομών για την άθληση του κόσμου, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη λογική ότι ο δημότης πρέπει να πληρώνει για τις υπηρεσίες που του παρέχονται, πρόσθεσε ότι ειδικά στους σημερινούς καιρούς η λαϊκή οικογένεια πρέπει να ανακουφίζεται και όχι να επιβαρύνεται με επιπλέον έξοδα και κατάληξε ότι δεν μπορούμε να μπούμε στη λογική του μικρότερου κακού. Οτι, δηλαδή, μπορεί στον ΟΝΑ το αντίτιμο να είναι φθηνότερο από ιδιωτικά γυμναστήρια, πάλι κακό είναι, πάλι ο δημότης βάζει το χέρι στην τσέπη.

Ο Νίκος Σοφιανός έκανε σαφές ότι όλα τα προηγούμενα είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που έχει ταξικό πρόσημο, είναι μια πολιτική που ευνοεί το μεγάλο κεφάλαιο και στερεί τα πλατιά λαϊκά στρώματα ακόμα κι από θεμελιώδη δικαιώματά τους. Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε τους εργαζόμενους στις εκλογές του Νοέμβρη να «μαυρίσουν» όσους την υπηρετούν, ΠΑΣΟΚ/ΝΔ και τις παραφυάδες τους, τους δήθεν «ανεξάρτητους» υποψηφίους τους, να στείλουν ηχηρό μήνυμα αντίστασης και αγώνα, υπερψηφίζοντας τη «Λαϊκή Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ