Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Ελλάδα μπλέκεται σε επικίνδυνους ανταγωνισμούς

-- Σε σχέση με τις συμφωνίες που υπέγραψε ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ, μιλήσατε και για στρατιωτικές συνέπειες και υποστηρίζετε ότι έχει προχωρήσει η παραχώρηση αρμοδιοτήτων στο Αιγαίο. Τι έχει εκχωρήσει η ελληνική πλευρά και σε ποιους;

-- Εχουν προχωρήσει συζητήσεις και αυτό έχει δημοσιευτεί και σε άλλες εφημερίδες. Εάν υπάρχει τώρα και υπογεγραμμένη συμφωνία δεν το ξέρουμε, αλλά οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει αρκετά. Αυτό φαίνεται και από μια σειρά αποκαλύψεις που γίνονται, π.χ. πού αναχαιτίζονται τα τουρκικά αεροπλάνα, έχουν γίνει διαφοροποιήσεις και εκεί.

Εμείς θέλουμε την ομαλή - ειρηνική συνύπαρξη ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά εδώ δεν είναι μια τέτοια εξέλιξη. Μπορεί προσωρινά με την ηγεσία της Τουρκίας να γίνει μια συμφωνία και με υποχωρήσεις, αλλά στην πορεία διατάσσονται και αναδιατάσσονται οι δυνάμεις. Η Τουρκία είναι τη μια έτσι και την άλλη αλλιώς και αύριο μπορεί οι συμφωνίες να καταργηθούν και να έχεις και στρατιωτικές εμπλοκές.

Οσον αφορά το Ισραήλ, στρατιωτική συμφωνία ανακοινώθηκε. Ηταν μέσα στην επίσκεψη Νετανιάχου στην Ελλάδα. Μάλιστα έγινε στρατιωτική συμφωνία, δεν είναι ότι της δίνουμε πορτοκάλια και παίρνουμε μπανάνες, με μια χώρα που δεν είναι η μοναδική, αλλά παίζει ιδιαίτερο ρόλο σε αυτό που λέμε το «άλυτο» μέχρι σήμερα παλαιστινιακό ζήτημα, που δολοφονεί τον παλαιστινιακό λαό. Κάνεις στρατιωτική συμφωνία, κάνεις κοινά γυμνάσια που αφορούν το Ιράν. Που σημαίνει ότι η Ελλάδα εμπλέκεται σε μια στρατηγική κατά του Ιράν.

Υπάρχουν δυστυχώς και άλλα άρθρα στη συμφωνία, λένε μόνο αυτά που δεν μπορούν να αποκρύψουν, αλλά προβάλλουν και ορισμένα και άλλα τα αποσιωπούν. Ενα ακόμα είναι ότι θα μας δώσει «εμπειρία» ο ισραηλινός στρατός. Μακάρι να μην ισχύει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ