Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΕΒΕ
Ενισχύουν τα μονοπώλια «θάβουν» τους μικρούς

Την αγωνία των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ, που τα μαγαζιά τους κλείνουν, που κατά χιλιάδες μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μετέφερε στους συγκεντρωμένους ο Παναγιώτης Γαλανόπουλος εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ. Αναδεικνύοντας τις πραγματικές στοχεύσεις της αντιλαϊκής πολιτικής, μεταξύ άλλων, σημείωσε.

«Η κυβέρνηση λέει ψέματα ότι παίρνει μέτρα και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τις μεγάλες και τα μονοπώλια ενισχύσει.

Το ΕΣΠΑ, το ΤΕΜΠΜΕ, η λεγόμενη ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί ΕΒΕ είναι αποκλεισμένοι από κάθε χρηματοδότηση.

Στις μεγάλες επιχειρήσεις μειώνει το συντελεστή φορολόγησης από 45% που ήταν εδώ και κάποια χρόνια στο 20%. Δισεκατομμύρια σε φοροαπαλλαγές με διάφορα προσχήματα.

Για τους επαγγελματοβιοτέχνες επαναφέρει την περαίωση και το κλείσιμο των βιβλίων. Δηλαδή, ένα εκβιαστικό χαράτσι που στόχο έχει να απομυζήσει από τους αυτοαπασχολούμενους 2,5 δισ. ευρώ. Τόσο κοστίζει η δήθεν φορολογική δικαιοσύνη της κυβέρνησης.

Για τους μεγαλοβιομήχανους και τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλάζει το νόμο για τη χρήση γης, διευκολύνοντας την εγκατάστασή τους σε δάση και παραλίες καταστρέφοντας το περιβάλλον.

Οι μικροί βιοτέχνες διώκονται από τα αστικά κέντρα, αφού οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δε θέλουν να δημιουργήσουν βιοτεχνικά πάρκα για την εγκατάστασή τους.

Είναι ψέμα ότι το άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων θα ωφελήσει τα λαϊκά στρώματα, ότι ο καθένας θα μπορεί να κάνει όποια δουλειά θέλει χωρίς περιορισμούς. Τα μόνα κλειστά επαγγέλματα που υπάρχουν είναι αυτά του τραπεζίτη, του βιομήχανου, του εφοπλιστή, γιατί μόνο αυτοί διαθέτουν τα απαραίτητα κεφάλαια.

Αντίθετα, με τη λεγόμενη απελευθέρωση θα ανοίξει ο δρόμος για τα μονοπώλια, για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ