Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EΝΩΣΗ Β' - Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ
... Ομορφος κόσμος, ηθικός

Προλαμβάνοντας τη Δικαιοσύνη (έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση) το ΔΣ της Ενωσης Β'-Γ' Εθνικής έβγαλε πόρισμα, στην υπόθεση - καταγγελία περί απόπειρας δωροδοκίας πριν την αναμέτρηση Τρικάλων - Λεβαδειακού! Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, ουσιαστικά, αποφαίνεται πως δεν έγινε τίποτα και επικρίνει τους καταγγέλλοντες («με τέτοιου είδους κινήσεις πλήττεται η Ενωση και δημιουργούνται σκιές που δυσχεραίνουν το έργο της σ' όλα τα επίπεδα αντιμετώπισης και επίλυσης προβλημάτων της»!).

Μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ εξέδωσε ανακοίνωση γνωστοποιώντας πως «αναφορικά με τα γεγονότα που συνέβησαν πριν τον αγώνα ... και τις συνέπειες που υπέστη ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ» αποφάσισε να παραπέμψει στην Πειθαρχική Επιτροπή το φάκελο. Δηλαδή, αν δεν είχε υποστεί συνέπειες ο πρόεδρος δε θα την παρέπεμπε;

Ο φάκελος δε θα περιλαμβάνει - βάσει της ανακοίνωσης - και τα επίσημα στοιχεία (δικογραφία, καταθέσεις κ.λπ.) αλλά «όλα τα δημοσιεύματα και τις τοποθετήσεις όλων των μελών του ΔΣ»! Προκειμένου - κατά τη διοργανώτρια - η επιτροπή «να επιληφθεί για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και να καταλογίσει ευθύνες, αν και όπου υπάρχουν».

Στη συνέχεια, καταδικάζει «πρακτικές οι οποίες οδηγούν στη σπίλωση της υπόληψης προσώπων (σ.σ. πρόεδρος Λεβαδειακού), εφόσον δεν υφίστανται στοιχεία που να καταδεικνύουν προδήλως τη συμμετοχή σε ενέργειες που δημιουργούν την αίσθηση ότι στο ποδόσφαιρό μας υπάρχει ανυποληψία και αναξιοπιστία χωρίς να αποφαίνονται γι' αυτό αρμόδια όργανα (!;;;)». Και εκφράζει «τη συμπαράστασή της στα πρόσωπα - μέλη που πλήττονται ηθικά και κοινωνικά με τις ως άνω ενέργειες».

Η συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν άκρως θυελλώδης με φωνές, αντεγκλήσεις και πολλά «γαλλικά». Ο επικεφαλής της Ενωσης, Σπ. Καλογιάννης, ισχυρίστηκε πως ενημερώθηκε αργά, όταν ήδη ο πρόεδρος των Τρικάλων είχε κάνει μήνυση. Ο Β. Πλεξίδας αρνήθηκε πως έχει καταθέσει μήνυση και γενικά αποστασιοποιήθηκε (σε μια επίδειξη απίστευτης οπισθοκυβίστησης). Ρίχνοντας όλη την ευθύνη στον παίχτη της ομάδας του («ενήργησα με βάση όσα μου είπε»).

Ο πρόεδρος του Λεβαδειακού, Γ. Κομπότης, επανέλαβε - μεταξύ άλλων - πως όλα είναι αστειότητες. Οτι είχε επικοινωνήσει με τον ομόλογο του στα Τρίκαλα και μετά τη συζήτησή τους θεώρησε το θέμα λήξαν (γι' αυτό πήγε στο γήπεδο). Πως η Εισαγγελέας του ανέφερε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις και πως δεν είναι κατηγορούμενος αλλά μάρτυρας. Επίσης, ότι έχει μηνύσει το δημοσιογράφο φερόμενο ως προτείνοντα τη δωροδοκία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ