Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΜΕ - «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» - ΣΟΜΑΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Παρέμβαση για την προστασία των μεταναστών

Απειλές και απόπειρα προπηλακισμού από φασιστοειδή δέχτηκε η αντιπροσωπεία με την ανοχή της Αστυνομίας

Διάβημα διαμαρτυρίας στα Αστυνομικά Τμήματα Αγίου Παντελεήμονα και Ομονοίας πραγματοποίησε χτες το πρωί αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», του ΠΑΜΕ και της Σομαλικής Κοινότητας απαιτώντας τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των Σομαλών προσφύγων και γενικότερα των μεταναστών και προσφύγων που κατοικούν και εργάζονται στην περιοχή, οι οποίοι είναι θύματα συνεχών απειλών και ρατσιστικών επιθέσεων από ακροδεξιές, εθνικιστικές συμμορίες. Συγκεκριμένα, οι Σομαλοί δέχονται το τελευταίο διάστημα απειλές για καταστροφή του κτιρίου της κοινότητάς τους και κατά της ζωής τους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, ως μηχανισμός ενός κράτους που πρωτοστατεί στην αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, απάντησαν με γενικόλογες «δεσμεύσεις», όταν τα μέλη της αντιπροσωπείας επισήμαναν τις σοβαρές ευθύνες τους, την ανοχή τους σε αυτήν την κατάσταση και τους κινδύνους που εγκυμονεί η δράση αυτών των συμμοριών, ενόψει και των ρατσιστικών συγκεντρώσεων που έχουν εξαγγείλει. Ακόμη πιο χαρακτηριστικό του κλίματος που έχει δημιουργηθεί, είναι ότι «η αντιπροσωπεία δέχτηκε απειλές και έγινε απόπειρα προπηλακισμού της από μέλη αυτών των ρατσιστικών ομάδων, ακόμη και μέσα στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα, όπου μπήκαν ανενόχλητοι, με την προκλητική ανοχή των αστυνομικών. Οι ίδιες ομάδες, επιχείρησαν να επιτεθούν και στο τηλεοπτικό συνεργείο του σταθμού "902" που κάλυπτε το γεγονός, υπό τα αδιάφορα βλέμματα των αστυνομικών του Τμήματος!», όπως καταγγέλλει σε σχετικό δελτίο Τύπου η «Δημοκρατική Συσπείρωση».

«Για την κατάσταση αυτή υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες τόσο της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ όσο και της προηγούμενης της ΝΔ. Για το λόγο αυτό, η Δημοκρατική Συσπείρωση μαζί το ΠΑΜΕ έχουν ζητήσει να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συνάντηση που δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί, με ευθύνη του υπουργείου», υπογραμμίζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση» και καλεί το λαό της περιοχής και γενικότερα της Αθήνας, να απομονώσουν τις ρατσιστικές αυτές εγκληματικές ομάδες που καλύπτονται πίσω από το μανδύα των δήθεν «αγανακτισμένων κατοίκων». Από κοινού με τους μετανάστες εργαζόμενους να παλέψουν για τα δικαιώματά τους, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Ειδικότερα, να απαιτήσουν ανοιχτούς και ανθρώπινους χώρους φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες, απειθαρχία στον Κανονισμό του Δουβλίνου και χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για τη χώρα του προορισμού τους, χορήγηση αδειών παραμονής και ασύλου σε όσους επιθυμούν να μείνουν στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ