Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Παρέμβαση του ΜΑΣ για τη φοιτητική στέγη

Κινητοποίηση την Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη στην Πρυτανεία

Κινητοποίηση για το σοβαρό και οξυμένο πρόβλημα της φοιτητικής στέγης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που καλύπτει στις εστίες μόλις το 12% των φοιτητών (εξωθώντας έτσι τη συντριπτική τους πλειοψηφία στα ενοίκια) πραγματοποιεί την ερχόμενη Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη, στην πρυτανεία, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Το ΜΑΣ καλεί τους φοιτητές να κάνουν δικιά τους υπόθεση τον αγώνα για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε στέγαση και συνολικά σε φοιτητική μέριμνα.

Η Αφροδίτη Μπόμπολη, εκ μέρους του ΜΑΣ, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου για το θέμα, κατέδειξε τις αδιαμφισβήτητες ελλείψεις στη φοιτητική στέγη - και όχι μόνο - που χρυσοπληρώνουν οι ίδιοι οι φοιτητές και οι οικογένειές τους: Το 90% περίπου των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (πάνω από 15.000 φοιτητές) νοικιάζουν σπίτια καταβάλλοντας ποσά των 300 και 400 ευρώ το μήνα. Γι' αυτό το δυσβάσταχτο κόστος σπουδών, όπου εκτός της στέγης περιλαμβάνονται και τα έξοδα για φως, νερό τηλέφωνο, θέρμανση αλλά και τα τρέχοντα έξοδα για φαγητό και μετακίνηση (το φοιτητικό εισιτήριο για τις αστικές συγκοινωνίες είναι 0,75 λεπτά) και που επιβαρύνει επιπλέον τα ήδη πενιχρά λαϊκά εισοδήματα, το ΜΑΣ κάλεσε τους φοιτητές να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση του αγώνα για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε φοιτητική μέριμνα: Να πάρουν θέση στις επιτροπές αγώνα για να δυναμώσει η πάλη για ενιαία ανώτατη εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, πραγματοποιείται και η κινητοποίηση την επόμενη Τετάρτη με αιτήματα για: Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600 ευρώ σε όλους τους φοιτητές που βρίσκονται μακριά από την πόλη τους και το οικογενειακό εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 40.000 ευρώ. Μέτρα για τα παιδιά απολυμένων και ανέργων, ενοικίαση ξενοδοχείων μέχρι να καλυφθούν οι ανάγκες σε φοιτητική στέγη με ανέγερση εστιών κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ