Περιοδεία στον Οργανισμό έκανε χτες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»
Τα παραπάνω είπε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον ΟΣΚ χθες το πρωί. Νωρίτερα, είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο του Οργανισμού και το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων προκειμένου να συζητήσει για τις νέες εξελίξεις που προβλέπουν αναδιαμόρφωση στη λειτουργία του ΟΣΚ, καθώς και την αβεβαιότητα που εκφράζουν εκατοντάδες εργαζόμενοι, αφού πάνω από το 50% αυτή τη στιγμή εργάζεται με συμβάσεις που λήγουν τον επόμενο χρόνο.
Στην ομιλία του, ο Θ. Παφίλης είπε: «Ανησυχούμε γιατί η συνολική κατεύθυνση της πολιτικής που ακολουθείται από την κυβέρνηση - και στον τομέα της εκπαίδευσης ιδιαίτερα μετά τις εξαγγελίες της υπουργού, ότι η επαγγελματική εκπαίδευση περνά στις περιφέρειες, ενώ η γενική στους δήμους - είναι να ξεμπλέξει όσο μπορεί με αυτό που λέγεται δημόσιος χαρακτήρας. Θέλουν δηλαδή να περάσουν τα σχολεία στους δήμους και στις περιφέρειες ως αυτόνομες μονάδες εξασφαλίζοντας έτσι τη βιωσιμότητά τους. Κάτι ανάλογο θα γίνει και με τις κατασκευές».
Ο Θ. Παφίλης μιλά στους εργαζόμενους του Οργανισμού |
Ο Θ. Παφίλης μίλησε και για την αναγκαιότητα που υπάρχει σήμερα να κατανοηθεί ο ρόλος των τοπικών εκλογών. «Τι κρίνεται σήμερα στις τοπικές εκλογές; Το ΠΑΣΟΚ λέει πως η ψήφος δεν μπορεί να είναι πολιτική. Λέει επίσης, πως θα πρέπει να ψηφίσουμε με κριτήρια τοπικά και αυτοδιοικητικά. Η ΝΔ από την άλλη λέει ότι θα πρέπει να χωριστούμε σε δύο ομάδες. Σε αυτούς που ψήφισαν το μνημόνιο και σε αυτούς που δεν το ψήφισαν. Το ΛΑ.Ο.Σ. ψήφισε και στήριξε όλα τα μέτρα, εκείνα που "κατήγγειλε" προεκλογικά». Και πρόσθεσε: «Ποιο είναι το ερώτημα που μπαίνει; Εχουν πολιτικό χαρακτήρα οι εκλογές; Το θέμα δηλαδή είναι αν θα είναι ικανοί οι υποψήφιοι; Αν ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης θα είναι ικανός; Ικανοί υπάρχουν πολλοί! Πρέπει να εκφραστεί λοιπόν έτσι κι αλλιώς καταδίκη αυτής της πολιτικής; Πρέπει! Κι όσο πιο μαζικά εκφραστεί η απογοήτευση και η αγανάκτηση στην κάλπη τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για τον κόσμο. Να δοθεί μήνυμα ότι δεν συμφωνεί ο κόσμος με αυτή την πολιτική».