Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Το «μάλε βράσε» για τους υποψήφιους

Φουντώνουν οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε συνιστώσες και πρόσωπα

Ρευστή παραμένει η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και της ρήξης, είναι ανοιχτά. Σήμερα θα συνεδριάσει η Γραμματεία του σχήματος για να καταλήξει στον επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην περιφέρεια Αττικής.

Μέχρι και χτες, η μόνη σίγουρη υποψηφιότητα ήταν αυτή του Αλ. Αλαβάνου, στον οποίο πολλά στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ χρεώνουν την ευθύνη για το «ναυάγιο» των διαβουλεύσεων με στελέχη προερχόμενα απ' το ΠΑΣΟΚ. Την υποψηφιότητά του υποστηρίζουν αρκετές συνιστώσες του σχήματος, όχι όμως ο ΣΥΝ. Συγχρόνως, συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούν υποψήφιο προερχόμενο απ' το χώρο του ΠΑΣΟΚ όπως επιδιώκει ο ΣΥΝ.

Χτες, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ κατέληξε ότι θα επιμείνει «ο υποψήφιος να σηματοδοτεί το άνοιγμα στο σοσιαλιστικό χώρο». Αν αυτό δε γίνει δεκτό, θα προτείνει συμβιβασμό σε πρόσωπο που «τουλάχιστον θα εγγυάται την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα ο Μ. Γλέζος», χωρίς αυτό να προεξοφλεί ότι ο Αλ. Αλαβάνος θα κάνει πίσω απ' τη δηλωμένη πρόθεσή του να είναι υποψήφιος.

Ενδεικτικές του κλίματος είναι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ν. Γαλάνης, απ' την ΚΟΕ, δήλωσε («Βήμα») ότι ο χρόνος αναδεικνύεται πλέον σε κρίσιμο ζήτημα για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και προανήγγειλε ότι «την Παρασκευή είναι πιθανό να ανακοινωθούν υποψηφιότητες και να έχουμε εξελίξεις στο σχήμα».

Σε ό,τι αφορά τον Αλαβάνο, ο Δ. Παπαδημούλης έκανε λόγο χτες (ρ/σ «Κόκκινο») για «καμώματα του πρώην προέδρου» και συμπλήρωσε: «Θεωρώ εντελώς αδιανόητο και πολιτικά αδύνατο για το κόμμα μου, το Συνασπισμό, να στηρίξει έμπρακτα και να συμπράξει με επιλογές ακραίου παραγοντισμού και ατομικισμού».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η «Δημοκρατική Αριστερά» του Φ. Κουβέλη ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει στην Πάτρα την υποψηφιότητα του διαγραμμένου απ' την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, Γ. Δημαρά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ