Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη Διά Βίου Εκμετάλλευση

Ενα βασικό βήμα στην πλήρη υποταγή της εκπαίδευσης στις επιχειρήσεις έκανε, χτες, το υπουργείο Παιδείας καταθέτοντας στη Βουλή το νομοσχέδιο «Ανάπτυξη της Διά Βίου Μάθησης και λοιπές διατάξεις». Με το νομοσχέδιο νομιμοποιούνται με κρατική σφραγίδα όλα τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά μαγαζιά και ανοίγει ο δρόμος για την ισοπέδωση κάθε είδους πτυχίων, βεβαιώσεων και δεξιοτήτων στο κατώτερο δυνατό επίπεδο.

Η εκπαίδευση χωρίζεται σε τυπική (εκπαιδευτικό σύστημα) μη τυπική (κάθε ιδιωτικό μαγαζί εκπαίδευσης) και άτυπη (κάθε είδους δραστηριότητα που πιστοποιείται με μια βεβαίωση). Πρόκειται για την αρχή της απόλυτης εξατομίκευσης της εκπαίδευσης, όπου ο εργαζόμενος στις σπουδές του θα ψάχνει συνεχώς «χαρτιά» για να συμπληρώσει το βιογραφικό του και μετά, όταν βρει δουλειά, θα συνεχίζει τη «συλλογή», για να μην απολυθεί.

Συγκεκριμένα, θεσμοθετείται το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, μια κλίμακα, όχι πτυχίων όπως παρουσιάζεται, αλλά εργαζομένων. Ο κάθε εργαζόμενος θα κατατάσσεται σε αυτή την κλίμακα ανάλογα με το σύνολο των πτυχίων, βεβαιώσεων και πιστοποιητικών από όποιον φορέα μπορεί να φανταστεί κανείς. Το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τους εργοδότες, ώστε να επιλέγουν τους εργαζόμενους που θέλουν, στην πιο βολική τιμή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ