Κυριακή 22 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΤΙΤΛΟ

ΕΥΡΩΖΩΝΗ - ΥΦΕΣΗ Παράταση της ύφεσης τουλάχιστον για ένα ακόμα χρόνο στην ευρωζώνη προβλέπουν 60 οικονομολόγοι που πήραν μέρος σε δημοσκόπηση του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου «Ρόιτερς». Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση συμφωνούν στο ότι «για καιρό ακόμα οι κυβερνήσεις θα πασχίζουν με τα τεράστια χρέη, που δημιουργήθηκαν στην προσπάθειά τους να στηριχτούν με κρατικά κονδύλια οι οικονομίες σε ύφεση». Ομως, 26 οικονομολόγοι πιστεύουν ότι η ύφεση θα παραταθεί για 24 ακόμα μήνες στη 16μελή ευρωζώνη.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΧΡΕΟΣ Το ύψος του γερμανικού δημοσίου χρέους παραμένει η κύρια πηγή ανησυχίας των κατοίκων της χώρας, προκύπτει από τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης. Το 66% των Γερμανών που ερωτήθηκαν από την εταιρεία σφυγμομετρήσεων «Forsa» τοποθετούν το δημόσιο χρέος στην κορυφή των όσων τους ανησυχούν στην καθημερινότητά τους. Το γερμανικό δημόσιο χρέος ανερχόταν το 2009 στο 73,2% του ΑΕΠ και το έλλειμμα του δημοσίου στο 3,3% του ΑΕΠ.

ΟΟΣΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης των 32 ανεπτυγμένων κρατών -μελών του παρέμεινε στάσιμος το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του, η ανάπτυξη διαμορφώθηκε στο 0,7% το δεύτερο τρίμηνο, ποσοστό αντίστοιχο με εκείνο του πρώτου τριμήνου. Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, το ΑΕΠ των χωρών του ΟΟΣΑ αυξήθηκε κατά 2,8%. Ωστόσο, τα στοιχεία του διεθνούς οργανισμού αντανακλούν τη διαφορά στις προοπτικές της ανάκαμψης μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ