Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 22 Αυγούστου 2010 - αριθ. φύλλου: 10750

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
Η στέγη
της
συλλογικής μνήμης

Η Ικαρία «απαντούσε» ανέκαθεν με τους δικούς της τρόπους - και όρους - στους «καιρούς»: Με αξίες που έχουν διατηρηθεί στην καθημερινότητα των ανθρώπων της. Οπως η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, η απουσία έπαρσης. Με την ανυπόταχτη πολιτική στάση της. Η οποία αποτελεί πολύτιμο «φάρο» για τους αιγαιοπελαγίτες, και όχι μόνο. Με το συνεχή αγώνα για ποιοτική αναβάθμιση της ζωής του συνόλου της κοινότητας σε όλους τους τομείς, σε εποχές που όλα τα «σφυριά» της κυρίαρχης προπαγάνδας «χτυπούν» υπέρ της «ιδιώτευσης», της απολίτικης στάσης, του συμβιβασμού.

Φέτος το καλοκαίρι, εν μέσω της αναβαθμισμένης, συντονισμένης επίθεσης του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της ΕΕ εναντίον του λαού, η Ικαρία επιμένει να ανεβάζει τον πήχη ψηλά και στον πολιτιστικό τομέα. Στηριγμένη αποκλειστικά στο μεράκι των ανθρώπων της και σε δημοτικές αρχές, που τιμούν τις αγωνιστικές παραδόσεις του νησιού και τη λαϊκή ψήφο.



ΙΣΤΟΡΙΑ
Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή 1919-1922

Μια από τις τραγικότερες σελίδες της νεότερης Ιστορίας του λαού μας, η Μικρασιατική Καταστροφή, τον Αύγουστο του 1922, στην οποία οδήγησε η τυχοδιωκτική εκστρατεία της άρχουσας τάξης της Ελλάδας που ξεκίνησε στα μέσα του Μάη 1919 με την απόβαση ελληνικού στρατού στη Σμύρνη.


ΣΕΛ.  11  -  14
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Φθινοπωρινές εκθεσιακές διαδρομές

ΣΕΛ.  3
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
50 χρόνια αναζήτησης εξωγήινης νοημοσύνης

Σε αναμονή κλήσης... πιο έτοιμοι από ποτέ δηλώνουν οι επιστήμονες του ινστιτούτου SETI.


ΣΕΛ.  7
ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Κράτα με να σε κρατώ»

Παράγονται από το ίδιο το σύστημα που έμμεσα ή άμεσα τα υποθάλπει και τα αξιοποιεί ποικιλοτρόπως


ΣΕΛ.  15
Εντείνεται το αδιέξοδο με τους παιδικούς σταθμούς

ΣΕΛ.  24

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ