Τρίτη 17 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Οι υποψήφιοι στην Ικαρία

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στη συγκέντρωση της ΝΕ Ικαρίας - Φούρνων

Με στόχο «οι εκλεγμένοι κομμουνιστές να είναι το μάτι και το αυτί του λαού σε όλους τους δήμους και τις περιφέρειες», ανακοινώθηκαν, στη διάρκεια ανοιχτής, μαζικής συγκέντρωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ, οι επικεφαλής των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το δήμο Ικαρίας και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, καθώς και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σάμου.

Υποψήφιος για το Δήμο Ικαρίας θα είναι ο Στέλιος Σταμούλος, δήμαρχος Εύδηλου τα τελευταία 12 χρόνια, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου και του Συνδικάτου Οικοδόμων Ικαρίας. Υποψήφιος για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι ο Στρατής Κόρακας, πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Yποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σάμου είναι ο Σταμάτης Φιλιππής, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου και μέλος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

Ανοίγοντας τη συγκέντρωση εκ μέρους της ΝΕ, ο Ν. Λαρδάς, αντιδήμαρχος Αγίου Κήρυκου, αναφέρθηκε στην πολιτική σημασία των εκλογών και ανέλυσε το αντιλαϊκό σχέδιο «Καλλικράτης». Εκανε αναφορά στις μέχρι τώρα διεκδικήσεις (υγεία - ακτοπλοΐα κ.λπ.) και στάθηκε ιδιαίτερα στο «διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων από τις δυνάμεις μας, όταν έχουν την πλειοψηφία και την ευθύνη διοίκησης δήμων». Ανέφερε παραδείγματα από τους Δήμους Ικαρίας όπου πλειοψηφούν οι συνδυασμοί του ΚΚΕ, όπου για παράδειγμα, όταν σε όλη την Ελλάδα οι Δήμοι αντλούν έσοδα κυρίως από τα υπέρογκα τέλη που έχουν επιβάλει (70% τέλη - 30% κρατική χρηματοδότηση), στην Ικαρία ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Στη Διαχείριση Απορριμμάτων, παρά το ότι είναι πλήρως ανταποδοτική υπηρεσία, το κόστος δεν μεταφέρεται συνολικά στους δημότες μέσω των τελών. Γίνεται ανακύκλωση και είναι οι μοναδικοί δήμοι στη χώρα που υλοποιούν αυτή την υπηρεσία στην ουσία και όχι για εντυπωσιασμό, χωρίς να μεταφέρουν αυτό το σοβαρό κόστος στους δημότες μέσα από τα τέλη. Υπάρχει δωρεάν χρήση υποδομών, ουσιαστική συμβολή στο αντιναρκωτικό μέτωπο, υλοποιούνται υποδομές και δράσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα του λαού της Ικαρίας, όπως οδοποιία, νέα δίκτυα ύδρευσης, λιμενικές υποδομές, ζητήματα σχολικής στέγης, δημιουργία υποδομών αθλητισμού και πολιτισμού, βελτίωση υποδομών και λειτουργίας των δημοτικών ιαματικών πηγών, προσπάθεια βελτίωσης των εσωτερικών συγκοινωνιών, κ.λπ. Ο ίδιος τόνισε ότι «η εκλογή κομμουνιστών και συνεργαζόμενων μαζί τους στα όργανα της τοπικής διοίκησης σκοπό έχει: Να εκφραστεί η αγανάκτηση, η διαμαρτυρία και η καταδίκη της κυρίαρχης πολιτικής των εκφραστών της στην Τοπική Διοίκηση. Να υπάρχει μέσα στα όργανα αυτά η φωνή του λαού, που θα αποκαλύπτει, θα δυσκολεύει, θα ενημερώνει και θα στηρίζει τα λαϊκά συμφέροντα. Οι εκλεγμένοι κομμουνιστές θα είναι το μάτι και το αυτί του λαού σε όλους τους δήμους και τις περιφέρειες».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Στρ. Κόρακας και ακολούθησε χαιρετισμός από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη, Στ. Φιλιππή.

Τη συγκέντρωση έκλεισε ο υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας Στ. Σταμούλος.

Παραβρέθηκε ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ και υποψήφιος δήμαρχος Σάμου Δ. Μαυρατζιώτης, οι δήμαρχοι Αγίου Κήρυκου, Σ. Τέσκος και Ραχών, Φ. Καρούτσος, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και από τους τρεις δήμους του νησιού, αντιπροσωπείες εργατικών συνδικάτων και άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ