Σάββατο 10 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
Μικρές αυξομειώσεις με διαφορές ανά κατεύθυνση

Phasma

Περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρσι, με μικρές αυξομειώσεις ανά κατεύθυνση, κινήθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων για την Ανώτατη Εκπαίδευση, στις πανελλαδικές εξετάσεις, σύμφωνα με στοιχεία για την κλιμάκωση του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης (ΓΒΠ). Από τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο προκύπτει ότι από 18 έως 20 έγραψε το 11,77%, από 16 έως 18 έγραψε το 16,43%, από 10 έως 16 έγραψε 37,51% και, τέλος, μέχρι 10 έγραψε το 34,3% των υποψηφίων.

Στη Θεωρητική Κατεύθυνση, η οποία είχε 37.732 υποψηφίους παρατηρήθηκε αύξηση κατά περίπου 1% (από 33,9% σε 34,8%) στους υποψήφιους που έγραψαν μέχρι 10. Η Θεωρητική Κατεύθυνση παρουσιάζει το μικρότερο ποσοστό (1,52%) αριστούχων σε σχέση με όλες τις άλλες κατευθύνσεις.

Στον Κύκλο Πληροφορικής και Υπηρεσιών της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (ή αλλιώς τεχνολογική 2 που είναι και η πολυπληθέστερη κατεύθυνση) παρατηρήθηκε αύξηση σε σχέση με πέρσι στο ΓΒΠ μέχρι 10, κατά δυο ποσοστιαίες μονάδες (40,25% από 38,02%), ενώ παρατηρήθηκε μείωση των αριστούχων κατά 0,74%, σε σχέση με πέρσι. Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ότι αυξήθηκε το ποσοστό των υποψηφίων που ο βαθμός τους ήταν κάτω από 5 (ποσοστό 12,86%, μεγαλύτερο κατά 3,5% από το αντίστοιχο περσινό).

Στη Θετική Κατεύθυνση παρατηρήθηκε το μικρότερο ποσοστό υποψηφίων (12.49%), σε σχέση με τις άλλες κατευθύνσεις, που έγραψε ΓΒΠ μέχρι 10. Η Θετική Κατεύθυνση έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό αριστούχων (10,81%), ενώ σημειώνει το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης αριστούχων σε σχέση με πέρυσι, από όλες τις κατευθύνσεις (κατά 2,36%).

Στον Κύκλο Τεχνολογίας και Παραγωγής της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, ο οποίος έχει πάρα πολύ λίγους υποψηφίους (671), η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων έχει γράψει πάνω από 10 και από αυτούς το μεγαλύτερο ποσοστό έχει γράψει πάνω και από 18.

  • Υπενθυμίζουμε ότι η υποβολή μηχανογραφικών για την εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση ολοκληρώνεται στις 20 Ιούλη, χωρίς να υπάρχει περιθώριο παράτασης. Χτες, παρατηρήθηκε ότι ορισμένα σχολεία καλούσαν τους μαθητές να καταθέσουν τα μηχανογραφικά τους την επόμενη βδομάδα. Σε σχετική ερώτηση του «Ρ» το υπουργείο Παιδείας απάντησε ότι τα σχολεία είναι υποχρεωμένα να δέχονται τα μηχανογραφικά των υποψηφίων μέχρι τις 20 Ιουλίου, ημερομηνία που ισχύει για όλους και δεν πρόκειται να λάβει παράταση.
  • Σήμερα Σάββατο, θα αναρτηθούν στα ΕΠΑΛ όλης της χώρας, οι βαθμοί των μαθητών που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ, ενώ από τη Δευτέρα, οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ θα μπορούν να βλέπουν τις βαθμολογίες τους και στο διαδίκτυο (www.minedu.gov.gr).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ