Παρασκευή 11 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Οργίασαν οι μηχανισμοί εξαγοράς και ρουσφετιού

Σοβαρές καταγγελίες του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για τις εκλογές στο Πανεπιστήμιο Αθήνας

Νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθήνας εκλέχτηκε ο καθηγητής Θεοδόσης Πελεγρίνης, προχτές, στο δεύτερο γύρο των πρυτανικών εκλογών. Αντιπρυτάνεις εκλέχτηκαν οι καθηγητές Αστέριος Δουκουδάκης, Θεόδωρος Λιακάκος και Θωμάς Σφηκόπουλος.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εκλογών για διοικήσεις σε διάφορα ιδρύματα της χώρας, η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε «προβληματική» τη συμμετοχή «των επιμέρους συνιστωσών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας» στις διαδικασίες, κλείνοντας το μάτι στις νέες διοικήσεις για αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού της βαρύτητας της φοιτητικής ψήφου στις εκλογές, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι οι όποιες αλλαγές θα ενταχθούν σε συνολικότερες αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Καθηγητές εκβίαζαν τη φοιτητική ψήφο

Σοβαρές καταγγελίες για τους μηχανισμούς εξαγοράς και ρουσφετιού που στήνονται στα ΑΕΙ και με αφορμή τις εκλογές των διοικήσεων, έκανε χθες το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), με ανακοίνωσή του για τις πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Αθήνας. Το ΜΑΣ καταγγέλλει, με ονοματεπώνυμα και ημερομηνίες, συγκεκριμένα περιστατικά όπου:

Καθηγητής, στη διάρκεια εξέτασης μαθήματος, είπε στους φοιτητές: «Το βασικό είναι να πάτε να ψηφίσετε. Γράψτε μια σειρά και παραδώστε την κόλλα, όποιος ψηφίσει θα περάσει!», ενώ στη συνέχεια έπιασε έναν έναν τους φοιτητές που πήγαν να ψηφίσουν και τους υπέδειξε ποιο πρυτανικό σχήμα να στηρίξουν.

Στην έναρξη της εξέτασης ενός άλλου μαθήματος, καθηγητής, αγκαζέ με φοιτητή - στέλεχος της ΠΑΣΠ, κάλεσε ανοιχτά τους φοιτητές να στηρίξουν συγκεκριμένο πρυτανικό σχήμα, απειλώντας ότι αν δεν πάνε να ψηφίσουν δε θα δοθούν τα θέματα για να ξεκινήσει η εξέταση του μαθήματος!

Καθηγήτρια, απευθυνόμενη σε πρωτοετείς φοιτητές που είχαν πάει για εξέταση μαθήματος, τους κάλεσε μετά το τέλος της εξέτασης να πάνε να ψηφίσουν το σχήμα που τους υπέδειξε, απειλώντας και τάζοντάς τους ότι θα «έλεγχε τους εκλογικούς καταλόγους» και «όποιος είχε ψηφίσει θα έπαιρνε δυο μονάδες πάνω».

«Βγάλε συμπέρασμα από τη στάση των μεγαλοκαθηγητάδων! Είναι άνθρωποι του κεφαλαίου και των επιχειρήσεων», τονίζει το ΜΑΣ στην καταγγελία του και προσθέτει: «Οι καθηγητάδες, μαζί με τις κυβερνητικές παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, που εξαγοράζουν τους φοιτητές τάζοντας μαθήματα, που θέλουν τους φοιτητές κλεισμένους σε γυάλα, συνένοχους στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Είναι οι ίδιοι που διδάσκουν την υποταγή, τη μοιρολατρία, τον ατομικό δρόμο. Είναι αυτοί που με βασικό όπλο τον αντικομμουνισμό δηλητηριάζουν τα μυαλά των παιδιών του λαού. Θέλουν τους φοιτητές, υπέρμαχους της πολιτικής που τσακίζει τις οικογένειές μας, που κόβει μισθούς και συντάξεις, που κάνει εμπόρευμα την Υγεία και την Παιδεία.

Ξεγυμνώνεται η ΠΑΣΠ, που προεκλογικά έβγαινε με σύνθημα "διαφάνεια τώρα"! Αποδεικνύεται, δυο βδομάδες μετά τις φοιτητικές εκλογές, ότι τα στελέχη της είναι τα "πρώτα βιολιά" στους μηχανισμούς του ρουσφετιού, της τρομοκρατίας και της εξαγοράς φοιτητών!

Καλούμε τους φοιτητές να παλέψουν ενάντια στην πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ - κεφαλαίου, στα κόμματα του ευρωμονόδρομου, στους λακέδες τους και τους ελεεινούς μηχανισμούς εξαγοράς και τρομοκρατίας, που στήνουν μέσα και έξω από τις σχολές! Δε θα γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα! Φτιάχνουμε το δικό μας μέτωπο μέσα στις σχολές. Υπάρχει διέξοδος. Μην τους φοβάσαι, γύρνα τους την πλάτη! Οργάνωσε την πάλη σου στο ΜΑΣ», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο φόρτε τους οι μηχανισμοί(2008-04-04 00:00:00.0)
Αμεση ...εφαρμογή του νόμου - πλαισίου(2008-03-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2007-04-27 00:00:00.0)
ΔΑΠ και ΠΑΣΠ σε ρόλο γραμματείας!(2005-11-10 00:00:00.0)
Ενσταση για το εκλεκτορικό σώμα των φοιτητών(2003-05-07 00:00:00.0)
Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο(1997-03-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ