Παρασκευή 11 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Νέο δόγμα και χρηματοδότηση στο επίκεντρο

Διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα παρά την οικονομική κρίση, θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στο ΝΑΤΟ με «αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα», έδωσε χτες προς τους εταίρους ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε. Βενιζέλος, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Αμυνας των 28 χωρών μελών της λυκοσυμμαχίας, που ολοκληρώνεται σήμερα στις Βρυξέλλες.

Οπως είπε, «η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προωθήσει ταυτόχρονα και τους δύο στόχους, και αυτόν της δημοσιονομικής ανασυγκρότησης αλλά και αυτόν της διασφάλισης της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητάς της στο πεδίο της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο της Συμμαχίας».

Στη διήμερη σύνοδο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Αμυνας «συζητείται όλο το φάσμα των θεμάτων και κυρίως οι πηγές χρηματοδότησης, οι επιχειρησιακές δυνατότητες της Συμμαχίας, η συνεργασία ΝΑΤΟ-ΕΕ και τα προβλήματα που υπάρχουν στις μεγάλες επιχειρησιακές αποστολές του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο και το Αφγανιστάν.

Επίσης, στη Σύνοδο συζητούνται και τα θέματα του νέου στρατηγικού δόγματος και της νέας δομής δυνάμεων της Συμμαχίας καθώς και τα θέματα που συνδέονται με την αντιπυραυλική ασπίδα και την πυρηνική πολιτική. Τέλος, όπως είπε χτες ο ο Ε. Βενιζέλος, «η Ελλάδα θα παραμείνει στο Κοσσυφοπέδιο σύμφωνα με το συνολικό σχέδιο της Συμμαχίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ