Πέμπτη 3 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Παλεύουν για το δικαίωμα στη δουλειά

Μαζική η αλληλεγγύη των κατοίκων της περιοχής

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πετρούπολης απαιτώντας να σταματήσουν οι απολύσεις συμβασιούχων και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Ηδη, στο Δήμο Πετρούπολης έχουν γίνει δώδεκα απολύσεις συμβασιούχων και αναμένεται να γίνουν ακόμα 37, καθώς η δημοτική αρχή (ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ) δεν προχωρά στη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, κάτι που προβλέπεται και σε σχετικό ΦΕΚ. Στο πλάι τους οι εργαζόμενοι έχουν τους κάτοικους της περιοχής.

Χθες με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμων Πετρούπολης - Καματερού οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε καταλήψεις σε όλους τους αθλητικούς χώρους του δήμου (κολυμβητήριο, κλειστό γυμναστήριο, γήπεδο ποδοσφαίρου και άλλα). Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα και με νέες παρεμβάσεις. Το Σωματείο σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει την απόφαση της δημοτικής αρχής να τους απολύσει και τονίζει ότι το δικαίωμα στην εργασία δεν παζαρεύεται, ούτε χαρίζεται. Ακόμα, πρέπει να σημειωθεί ότι χτες το μεσημέρι, μέσα σε πολύ λίγες ώρες, μαζεύτηκαν πάνω από 600 υπογραφές κατοίκων σε κείμενο στήριξης του αγώνα των εργαζομένων.

Σωρηδόν απολύσεις συμβασιούχων γίνονται σε πολλούς δήμους τόσο στο πλαίσιο της εφαρμογής του αντεργατικού και αντιλαϊκού Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων αλλά και μπροστά στη νομοθέτηση του σχεδίου «Καλλικράτης» που προδιαγράφει δραματική αύξηση των απολύσεων. Είναι αποτελέσματα της πολιτικής που ασκούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις του κεφαλαίου και προωθούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από δημάρχους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ, επιταχύνοντας την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση τομέων και υπηρεσιών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ