Κυριακή 13 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Η γιαγιά Συννεφιά αφηγείται τρεις ιστορίες από τη Συννεφοπολιτεία, με πρωταγωνιστές τα εγγόνια της, το Χαλάζι, το Χιόνι και τις Βροχοσταλίδες. Ο Ουρανός έχει αρχίσει τα καμώματά του κι αυτό φέρνει αναστάτωση στην πλάση. Το Χαλαζάκι δε χορταίνει να ονειρεύεται και ο Χιονούλης παρέα με τις ξαδέρφες του μπαίνει σε απίστευτες περιπέτειες. Ομως, οι Βροχοσταλίδες σημαίνουν συναγερμό, η πλάση μαραζώνει, τα ποτάμια γίνονται καπνός και οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι κάνουν. Ωσπου τα παιδιά αναλαμβάνουν δράση και τότε ο Ουρανός ανοίγει, για να γίνουν όλα όπως και πρώτα.

Ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μερκούριος Αυτζής στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Ουρανοκαμώματα» (εκδ. «Ελληνικά Γράμματα»), επιστρατεύει φαντασία και ευρηματικότητα και συνθέτει τρεις ιστορίες για τις δυνάμεις της φύσης που χρειάζονται βοήθεια, ενώ μέσα από τα χείλια της γιαγιάς, δίνει τη σωστότερη ιδέα: «Εγώ, σαν γιαγιά που είμαι, σας λέω πως αξίζει να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τον κόσμο».

Οι πρωταγωνιστές των ιστοριών, η φύση, τα στοιχεία και τα τοπία της μαγεύουν με τα χρώματα των εικόνων που δημιούργησε η εικονογράφος Λήδα Βαρβαρούση. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 8 ετών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ