Κυριακή 30 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση τιμής στον ΔΣΕ

Σήμερα Κυριακή 30 του Μάη, στη Νάουσα, θα μιλήσει ο Θ. Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, που εμπνέει και διδάσκει στην αναμέτρηση με τον ιμπεριαλισμό, διοργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σήμερα Κυριακή 30 Μάη, στη Νάουσα.

Στις 11.45 π.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, θα μιλήσει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από συγκρότημα της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, ενώ, παράλληλα, θα λειτουργεί στο χώρο έκθεση βιβλίων - φωτογραφιών, αφιερωμένη στη μάχη της Νάουσας, που δόθηκε με επιτυχία από τις 11 έως τις 14 Γενάρη του 1949 και ολοκληρώθηκε με την κατάληψη της Νάουσας και το σχεδιασμένο υποχωρητικό ελιγμό προς το Βίτσι.

Προηγουμένως, στις 11 το πρωί, στα κοιμητήρια της Νάουσας θα γίνει αποκάλυψη μνημείου, που στήθηκε στον ομαδικό τάφο όπου είναι θαμμένοι 22 μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ που σκοτώθηκαν στις 22 και 23 Δεκέμβρη του 1948, στη διάρκεια της πετυχημένης διείσδυσης και αποχώρησης από την πόλη της Νάουσας, που έγινε από την 18η Ταξιαρχία με διοικητή τον Παντελή Βαϊνά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ