Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Ιούνη 2010 - αριθ. φύλλου: 10683

ΛΑΪΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ 56 ΠΟΛΕΙΣ
Σήμερα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα
  • Στην Αθήνα, 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ομονοίας. Στη Θεσσαλονίκη, 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.
  • Στην ισραηλινή πρεσβεία θα καταλήξει η πορεία της Αθήνας, καταδικάζοντας το νέο έγκλημα του Ισραήλ.

ΣΕΛ.  11

ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
  • Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να δυναμώσει την αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, ενώ χτες αντέδρασε άμεσα με διάβημα στον αναπληρωτή ΥΠΕΞ, στην ΕΕ και δυναμικές κινητοποιήσεις της ΚΝΕ στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα και πολλές πόλεις της χώρας
  • Κινητοποιήσεις χτες του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Καταδίκη από τους απεργούς ναυτεργάτες
Από τη χτεσινή κινητοποίηση της ΚΝΕ, έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

*

Από τη χτεσινή κινητοποίηση της ΚΝΕ, έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ
  • Το ΚΚΕ καταγγέλλει με αποτροπιασμό και αγανάκτηση την άγρια δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού ενάντια στη νηοπομπή αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, με νεκρούς και τραυματίες.
  • Κλιμακώνει το Ισραήλ την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα κατά του παλαιστινιακού λαού, αλλά και των άλλων λαών της περιοχής, με στήριξη από τις ΗΠΑ, την ΕΕ.
  • Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ανέχτηκαν την ισραηλινή επιθετικότητα, υπέγραψαν συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας διοργανώνοντας μεγάλης έκτασης κοινά στρατιωτικά γυμνάσια.
  • Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, ΠΑΜΕ και ΕΕΔΥΕ καταγγέλλουν τη δολοφονική επίθεση και εκφράζουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό.
  • Λαϊκές αντιδράσεις με διαδηλώσεις στις πρεσβείες του Ισραήλ σε πολλές χώρες του κόσμου.
  • Τακτική ίσων αποστάσεων από θύτη και θύματα, από την ελληνική κυβέρνηση απέναντι στην ισραηλινή θηριωδία.

ΣΕΛ.  7  -  9

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Μεγάλο βήμα κλιμάκωσης αγώνα και ταξικής αλληλεγγύης

Ενα τεράστιο βήμα μπροστά στην κλιμάκωση των αγώνων των ναυτεργατών, ενάντια στην πολιτική που τσακίζει ολόπλευρα τις λαϊκές ανάγκες, ήταν η χτεσινή 24ωρη πανελλαδική απεργία κατά της άρσης του καμποτάζ. Μια μάχη που σημαδεύτηκε από την πλατιά λαϊκή αλληλεγγύη, ασπίδα στους απεργούς, ακυρώνοντας την επιχείρηση τρομοκράτησης από κυβέρνηση, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες, που προσπάθησαν να υπονομεύσουν την απεργία.


ΣΕΛ.  12  -  13

Νέοι κίνδυνοι

Το νέο αποτρόπαιο έγκλημα της κυβέρνησης του Ισραήλ έγινε τη στιγμή διεξαγωγής ελληνοϊσραηλινής στρατιωτικής επιθετικής άσκησης, ένα ακόμη ενδεικτικό στοιχείο της ωμής συμμετοχής της ελληνικής πλουτοκρατίας στα πολεμοκάπηλα σχέδια στην ευρύτερη περιοχή μας. Το δολοφονικό επεισόδιο του Ισραήλ σηματοδοτεί κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, όχι μόνο κατά του παλαιστινιακού λαού αλλά και κατά των λαών της περιοχής, στηρίζεται, πριμοδοτείται από ΗΠΑ - ΕΕ. Το ΚΚΕ έχει προειδοποιήσει πως ιδιαίτερα στις συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, με δεδομένη την ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, η ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή της κυβέρνησης στη δίνη αυτών των ανταγωνισμών, μόνο νέα μεγαλύτερα δεινά επιφέρει στο λαό. Το ΚΚΕ με αφορμή το ταξίδι του Τ. Ερντογάν στην Ελλάδα και τις συμφωνίες με την κυβέρνηση, εκτίμησε πως πρόκειται για μια πολιτική συντονισμένης επέκτασης του πεδίου δράσης μεγάλων οικονομικών ομίλων, για να εκμεταλλευτούν με πιο αποτελεσματικούς όρους όχι μόνο τους λαούς των δύο χωρών, αλλά και τους λαούς στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή και στη Μαύρη Θάλασσα. Αλλά και εδώ δε θα λείψουν οι περιφερειακοί ανταγωνισμοί. Αμεσα η κυβέρνηση να διακόψει κάθε είδους στρατιωτικά γυμνάσια, να καταγγείλει όλες τις συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ και να αποχωρήσει αμέσως το πλοίο του πολεμικού ναυτικού που περιπολεί ανοιχτά του Λιβάνου.



ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Ηθελε μαθητές προπαγανδιστές μεγαλοξενοδόχων και εφοπλιστών

ΣΕΛ.  3
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ
Λεηλατούν τα εργατικά δικαιώματα

ΣΕΛ.  10
Σε ρόλο προβοκάτορα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

ΣΕΛ.  6

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ