Πέμπτη 27 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Το ποδόσφαιρο έγινε έκφραση αλληλεγγύης χτες στο γήπεδο του Απόλλωνα Ν. Σμύρνης

Οι δύο ομάδες ένωσαν την φωνή συμπαράστασής τους στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού
Οι δύο ομάδες ένωσαν την φωνή συμπαράστασής τους στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού
«Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Το σύνθημα αυτό βροντοφώναξαν όσοι βρέθηκαν χτες στο γήπεδο του Απόλλωνα (στις εξέδρες και στον αγωνιστικό χώρο) με αφορμή την εκδήλωση για τη συμπλήρωση 62 χρόνων από τη «Νάκμπα», τον ξεριζωμό των Παλαιστινίων από τους Ισραηλινούς.

Εστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης μέσα από το ποδόσφαιρο, ενισχύοντας την πρωτοβουλία του Απόλλωνα Ν. Σμύρνης και της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα. Ο ιστορικός σύλλογος διέθεσε το γήπεδό του για τη διεξαγωγή ενός φιλικού ανάμεσα στις ομάδες «Free Palestine» της παλαιστινιακής παροικίας στην Αθήνα, που συμμετείχαν εν ενέργεια και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές (ανάμεσά τους και οι Μανωλάς, Τσιάρτας, Μαραγκός και Μπατίστα), και την «Hasta la victoria siempre», που αποτελούν αθλητές, εργάτες, επιστήμονες, καλλιτέχνες κ.ά. με την οποία αγωνίστηκαν μεταξύ άλλων οι Δομάζος, Κωφίδης Σαργκάνης, Ατματσίδης, Κάκος.

Η εκδήλωση «άνοιξε» με καλλιτεχνικό πρόγραμμα με επμηνευτές τους Λάκη Χαλκιά και Βασίλη Λέκκα. Ακολούθησε χαιρετισμός του πρεσβευτή της Παλαιστινιακής Αρχής στην χώρα μας, Σαμίρ Αμπού Γκαζάλε, και στην συνέχεια το φιλικό παιχνίδι. Για την ιστορία η «Hasta la victoria siempre» επικράτησε με 6 - 4.

Ο σύμβουλος Τύπου της παλαιστινιακής πρεσβείας, Μουσταφά Αζούζ, δήλωσε στο «Ρ»: «Διοργανώσαμε αυτή την αθλητική πολιτιστική εκδήλωση, υπό τη φιλοξενία του Απόλλωνα Ν. Σμύρνης για να τιμήσουμε την 62η επέτειο του ξεριζωμού των Παλαιστινίων. Τα 62 χρόνια που ο λαός μας αγωνίζεται για να πετύχει βασικά ανθρώπινα δικαιώματά του για ελευθερία, ανεξαρτησία και ειρήνη».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Φιλίας με την Παλαιστίνη της Ελληνικής Βουλής. Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Κ. Καζάκος, σημείωσε στο «Ρ»: «Να μην ξεχνάμε την Παλαιστίνη, να μην ξεχνάμε αυτό το λαό που βρίσκεται σε άγρια κατοχή. Που αγωνίζεται πολλά χρόνια. Είναι συγγενικό μας το θέμα. Ταιριάζουν με τα δικά μας δεινά, τα δικά τους. Με τη συμπαράσταση τη δική μας αλλά και όλων των λαών, έχουν την πεποίθηση ότι κάποια στιγμή θα σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα στην Παλαιστίνη από την πλευρά των Ισραηλινών και των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Θα δοθεί λύση σ' ένα πρόβλημα - ντροπή για την οικουμένη ολόκληρη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ