Κυριακή 16 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
Επιτακτική η συσπείρωση στο ΠΑΜΕ

Την ανάγκη οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν τους αγώνες τους σταθερά και αταλάντευτα, συσπειρωμένοι στα ταξικά συνδικαλιστικά σωματεία του ΠΑΜΕ, κόντρα στην ακόρεστη «πείνα» των εργοδοτών για απολύσεις, αναδεικνύουν οι επιτυχίες που σημειώθηκαν σε εργοστάσια σε Εύβοια και Χαλκίδα τις τελευταίες μέρες. Συγκεκριμένα, στα εργοστάσια «ΗΛΕΚΤΑ ΤΕΚΝΙΚ», και στα σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ» στη Χαλκίδα, ανακλήθηκαν οι απολύσεις 4 συνολικά υπαλλήλων. Οι εργαζόμενοι με όπλο τους τις μαζικές - καθολικές σε συμμετοχή κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν, με τη στήριξη των ταξικών συνδικαλιστικών σωματείων του ΠΑΜΕ, κατάφεραν να βάλουν φρένο στις επιδιώξεις των εργοδοτών, επιδιώξεις που χαιρετίζουν από κοινού ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., και ΔΝΤ.

Ωστόσο, οι απολύσεις εργαζομένων σε Εύβοια και Χαλκίδα καθημερινά είναι δεκάδες, αφού αποτελούν πια υπόθεση «ρουτίνας» για τους εργοδότες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επιχείρηση της «ΝΕΟΣΕΤ» στην Εύβοια (σήμερα απαριθμεί 400 εργαζόμενους) όπου αναμένεται νέο κύμα απολύσεων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ξυλοβιομηχανία «ΣΕΛΜΑΝ» (με 650 εργαζόμενους), που πριν από λίγες μέρες προχώρησε στην απόλυση 5 εργαζομένων. Η διοίκηση της εταιρείας, μάλιστα, φαίνεται πως εκβιάζει τους εργαζόμενους για εφαρμογή πολυ- ειδικότητας. Λέει ότι όποιος από τους εργαζόμενους δε συμμορφώνεται με την παραπάνω παράμετρο, η εργοδοσία θα του δείχνει το δρόμο για την έξοδο.

Σειρά έχουν κι άλλες επιχειρήσεις, όπως η «ΕΒΙΟΠ-ΤΕΜΠΟ» (θυγατρική της «Siemens») και η επιχείρηση παραγωγής τροφίμων «Παλίρροια-Σουλιώτης». Συγκεκριμένα, στην «ΕΒΙΟΠ - ΤΕΜΠΟ», οι απολύσεις των εργαζομένων σήμερα φτάνουν τους 120, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται νέο κύμα απολύσεων. Στην «Παλίρροια - Σουλιώτης», τις τελευταίες μέρες απολύθηκαν δύο εργαζόμενοι. Το περιστατικό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του σωματείου των εργαζομένων και του ΠΑΜΕ, κηρύσσοντας 24ωρη απεργία με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων. Την ίδια στιγμή, η εργοδοσία συνεχίζει να απειλεί με άλλες 4 απολύσεις, ενώ παράλληλα απειλεί τους εργαζόμενους με μεταφορά των δραστηριοτήτων στα εργοστάσια της Βουλγαρίας και της Κίνας, αν οι εργαζόμενοι δεν υποταχθούν στις αντεργατικές επιδιώξεις. Ωστόσο, το σωματείο και οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως δε θα παραδώσουν τα όπλα και είναι διατεθειμένοι να παλέψουν για το δικαίωμά τους στην εργασία, μέχρι το τέλος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμική απεργιακή απάντηση στην εκδικητική απόλυση του προέδρου του Σωματείου(2023-01-31 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2009-07-17 00:00:00.0)
Μαζικές συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη(2006-03-16 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τις στάσεις εργασίας(1999-12-18 00:00:00.0)
Συρρίκνωση και ανατροπές(1999-07-09 00:00:00.0)
Απολύσεις(1998-07-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ