Τρίτη 11 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπουργική απόφαση για την αποτέφρωση νεκρών

Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία ρυθμίζονται τα τεχνικά θέματα για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) και στη χώρα μας. Η σχετική ανακοίνωση έγινε χτες από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, χωρίς ωστόσο να δοθεί στη δημοσιότητα ολόκληρο το κείμενο της ΚΥΑ, που συνυπογράφουν και τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση ρυθμίζει τεχνικά θέματα που αφορούν τη διαδικασία αδειοδότησης των Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών, τους κανονισμούς και τις διαδικασίες αποτέφρωσης και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και του προσωπικού. Ετσι, ορίζεται η χωροθέτηση των ΚΑΝ με προβλεπόμενους χώρους συνάθροισης (αίθουσες τελετών, αναμονής κ.λπ.) και περιβαλλοντικά και υγειονομικά κριτήρια λειτουργίας, με τέτοιο τρόπο ώστε να τηρούνται οι οριακές τιμές εκπομπών αερίων ρύπων, όπως ορίζονται από την ΚΥΑ.

Αναφέρεται, επίσης, ότι η χωροθέτηση και έναρξη λειτουργίας του πρώτου ΚΑΝ, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, θα ανακοινωθεί σύντομα, ενώ στη συνέχεια ο Δήμος στον οποίο θα ανήκει θα προχωρήσει στην προκήρυξη του έργου κατασκευής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ