Κυριακή 2 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
Πρωτομαγιά 2010 ΠΑΜΕ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 5 ΜΑΗ
Ούτε λεπτό χαμένο!

Στην Ομόνοια, στις 11 π.μ. η συγκέντρωση της Αθήνας

«Χαμένοι αγώνες δεν υπάρχουν. Χαμένη θα είναι η ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας αν δεν αγωνιστούμε» τόνιζε στην ανακοίνωσή του την περασμένη Τετάρτη το ΠΑΜΕ με την οποίο απηύθυνε κάλεσμα παγκινητοποίησης για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 5 Μάη. Στην ίδια κατεύθυνση, της άμεσης οργάνωσης και σχεδιασμού της παρέμβασης σε κάθε κλάδο, οι ταξικές δυνάμεις έχουν ήδη αναλάβει δράση.

Σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία στις 5 Μάη και στη συγκέντρωση της Αθήνας που θα γίνει στις 11 π.μ. στην Ομόνοια καλούν και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο.

Στην ανακοίνωση καλούνται οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, στα ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ, στην Παιδεία και στην Υγεία σε συστράτευση «με όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που δέχονται αυτή την πρωτοφανή κυβερνητική επίθεση στο βιοτικό τους επίπεδο». Πιο κάτω αναδεικνύεται η ανάγκη το σύνολο των εργαζομένων «να απαντήσουμε με απεργιακό πόλεμο στον ανηλεή καθημερινό αντεργατικό πόλεμο του μαύρου μετώπου κυβέρνησης, Ευρωένωσης, ΔΝΤ. Με ταξική μετωπική αντεπίθεση, με μπροστάρη το ΠΑΜΕ, να κλιμακώσουμε με κύμα απεργιακών μαχών τον αγώνα μας. Με εφ' όλης της ύλης ταξική αντεπίθεση να απαντήσουμε στην εφ' όλης της ύλης κυβερνητική επίθεση».

Επίσης, το Συνδικάτο Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών νομού Αττικής, στο πλαίσιο των πολύμορφων δραστηριοτήτων του για την κλιμάκωση του αγώνα, πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη πλατιά σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών από το χώρο. Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από τα εργοστάσια των ΦΑΓΕ, ΕΒΓΑ, ΚΑΤΣΕΛΗ, ΚΑΝΑΚΗ, TASTY, COCA - COLA και PEPSI, κατάρτισαν πρόγραμμα παρέμβασης και προπαγάνδας τόσο της σημερινής πρωτομαγιάτικης απεργιακής συγκέντρωσης με το ΠΑΜΕ και μαζί με το ταξικό τους συνδικάτο, όσο και της απεργίας στις 5 του Μάη. Επίσης, στην κατεύθυνση αυτή την Τετάρτη που πέρασε πραγματοποιήθηκαν περιοδείες στα εργοστάσια της ΦΑΓΕ, του ΚΑΤΣΕΛΗ, της ΔΕΛΤΑ και της NESTLE, όπου κάλεσαν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή και στις δύο απεργίες και απεργιακές συγκεντρώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ