Κυριακή 3 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΡΗΓΑΤΟΣ

Ο Γεράσιμος Ρηγάτος γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1945. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου και έγινε διδάκτωρ και υφηγητής - άμισθος επίκουρος καθηγητής. Ασκεί την ειδικότητα του παθολόγου - ογκολόγου και τα τελευταία 17 χρόνια είναι διευθυντής νοσοκομείου, 15 από τα οποία στο Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας». Δραστηριοποιείται, επίσης, στο χώρο των επιστημονικών εταιριών και του ιατρικού Τύπου.

Παράλληλα με την ιατρική, ασχολείται και με την ιστορία, τη λαογραφία και τον πολιτισμό της ιατρικής, καθώς και με την πεζογραφία. Η δραστηριότητα αυτή έχει ευρύτατα αναγνωριστεί και σχολιαστεί με κριτικά σημειώματα και άρθρα από διακεκριμένους πανεπιστημιακούς του χώρου των ανθρωπιστικών σπουδών, από κριτικούς και από λογοτέχνες.

Για τα βιβλία του, ο Γεράσιμος Ρηγάτος έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών με βραβείο Α` Τάξεως (1989), από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών (Επαινος Μάρκου Αυγέρη 1994) και από διάφορα λογοτεχνικά και άλλα σωματεία. Επίσης έχει τιμηθεί με ειδική εκδήλωση από τον Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (1996) και με υποτροφία από το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Princeton (1998).

Από τα βιβλία του σημειώνουμε τα πεζογραφήματα «Περιπέτειες ενός μεσημεριού» (1995), «Είδωλο» (1997), «Ερως φυγής» (1999).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ