Κυριακή 3 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Ατζέντα Εκδηλώσεων
Ατζέντα Κυριακής
Κυριακή (3/12)
  • Εγκαινιάζεται αύριο (7μ.μ.) στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι), έκθεση έργων ζωγραφικής της Λήδας Κοντογιαννοπούλου. Εως τις 30/12 παρουσιάζονται δύο ενότητες, φιγούρες και τοπία, έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων.
Δευτέρα (4/12)
  • Το Μορφωτικό Ιδρυμα της ΕΣΗΕΑ οργανώνει βραδιά Γιάννη Ρίτσου, σήμερα, στις 8 το βράδυ, στις Αίθουσες α` και γ` ορόφου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), για να τιμήσει τη μνήμη του βάρδου της Ρωμιοσύνης και κορυφαίου λυρικού ποιητή μας με αφορμή τα δέκα χρόνια από το θάνατό του. Για το έργο του ποιητή θα μιλήσουν ο Παντελής Μπουκάλας και η Τζίνα Καλογήρου, επίκουρος καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αποσπάσματα από έργα του τιμώμενου θα αποδώσουν η Αλέκα Παΐζη, η Ασπασία Παπαθανασίου και η Εφη Ροδίτη.
  • Σήμερα (7.30μ.μ.) στο Αμφιθέατρο «Λ. Ζέρβας» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48), θα δοθεί η πέμπτη ετήσια διάλεξη αφιερωμένη στον Κ.Θ.Δημαρά. Διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Νεοελληνικών Ερευνών και θα μιλήσουν οι: Ιωνας Σιώτης, Πασχάλης Μ. Κιτρομηλίδης και Λάρρυ Γουόλφ.
  • Με σολίστ στο βιολί τη Λιάνα Ιζακάτζε και μαέστρο τον Λουκά Καρυτινό, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα παρουσιάσει σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής το αριστουργηματικό «Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα» του Μπετόβεν. Θα ερμηνεύσει επίσης την «4η Συμφωνία» του Σούμαν.
  • Σήμερα (7μ.μ.) στην Αρχαιολογική Εταιρεία (Ομήρου και Πανεπιστημίου), θα προβληθεί, για πρώτη φορά στην Αθήνα, το αρχαιολογικό ντοκιμαντέρ «Τα μυστικά του χρόνου, Υδρα Δοκός 6000 χρόνια ιστορίας». Πρόκειται για μια παραγωγή του Συλλόγου Οικολόγων Υδρας, που σκηνοθέτησε ο Λευτέρης Χαρωνίτης.
  • Στη μνήμη του Παύλου Σιδηρόπουλου είναι αφιερωμένες οι δύο συναυλίες που θα δώσουν σήμερα και αύριο οι «Απροσάρμοστοι», στο «Αν κλαμπ» (Σολωμού 13).
Τρίτη (5/12)
  • Η Ευανθία Ρεμπούτσικα ξετυλίγει τις «Μουσικές ιστορίες» της από σήμερα στο «Αερικό» (Αγαθάρχου 4-6, Ψυρρή). Επίσης παρουσιάζει στιγμές από τη νέα της δισκογραφική δουλιά «Είναι δική μας η ζωή μας» και κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας της. Τη συνοδεύουν έξι μουσικοί και η σοπράνο Μαριάννα Ρηγάκη.
  • Με τον διάσημο πιανίστα και μαέστρο Βλαντίμιρ Ασκενάζυ στο πόντιουμ, η φημισμένη Φιλαρμονική της Τσεχίας θα δώσει δυο συναυλίες, σήμερα και αύριο, στο Μέγαρο Μουσικής. Σήμερα με έργα Ντβόρζακ και Μάλερ και αύριο με έργα Μπετόβεν (με σολίστ τον πιανίστα Βασίλη Τσαμπρόπουλο) και Στράους.
  • Ο Νότης Μαυρουδής, o Παναγιώτης Μάργαρης και η Θεοδοσία Στίγκα παρουσιάζουν ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, διασκευασμένα από τον συνθέτη, σήμερα και αύριο (10.30μ.μ.), στο «Τσάι στη Σαχάρα».
  • Ο Αντώνη Μιτζέλος και η Θεοδοσία Τσάτσου ξεκινούν σήμερα τις εμφανίσεις τους στο «Σταυρό του Νότου - Απέναντι» (Φραντζή 14Α - Ν. Κόσμος). Θα κάνουν και κοινό πρόγραμμα, ενώ για πρώτη φορά θα παρουσιάσουν νέα τραγούδια τους.
Τετάρτη (6/12)
  • Η Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής παρουσιάζει το δίπτυχο του Γιώργου Φακανά «Απόηχοι» και «Ανατολικά της Νέας Γης», σε πρώτη εκτέλεση, σήμερα (8.30μ.μ.), στο «Παλλάς». Τραγουδούν ο Κώστας Θωμαΐδης και η Δήμητρα Φωτοπούλου.
Πέμπτη (7/12)
  • Εγκαινιάζεται σήμερα στην Αίθουσα τέχνης Αθηνών (Γλύκωνος 4), έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Ζησίου. Τα έργα του είναι η εικαστική του κατάθεση, επίμονη μελέτη, εξέταση και αξιολόγηση του δέντρου, του φυτού και του αντικειμένου στη φύση.
  • «Σας περιμένουμε...», είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης που εγκαινιάζεται σήμερα στην αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος - Δεξαμενή» (Ξανθίππου 11). Πρόκειται για μία εορταστική έκθεση, που περιλαμβάνει εκτός από έργα ζωγραφικής, συλλεκτικά παιχνίδια - έργα τέχνης, καλλιτεχνικά αντικείμενα κ.ά
  • Συναυλία τζαζ, σήμερα (8.30μ.μ.), στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16) με τους Εμπερχαρντ Βέμπερ (μπάσο) και Αντρέα Γεωργίου (κιθάρα).
Παρασκευή (8/12)

Οι δημοσιογράφοι τιμούν τον Γιάννη Ρίτσο
Οι δημοσιογράφοι τιμούν τον Γιάννη Ρίτσο
Πρεμιέρα του έργου «Ο ηλίθιος» του Ντοστογιέφσκι, στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη, θεατρική διασκευή Μαριλένας Παναγιωτοπούλου, σκηνικά Γιώργου Γαβαλά, κοστούμια Ασης Δημητρολοπούλου, μουσική επιμέλεια Κώστα Σουρβάνου, χορογραφία Κικής Σελιώνη. Παίζουν: Στράτος Τζώρτζογλου, Νίκος Αλεξίου, Μπάμπης Χατζηδάκης, Υβόννη Μαλτέζου, Δημήτρης Τζουμάκης, Ιρις Χατζηαντωνίου, Θάλεια Προκοπίου, Μαρία Διακουμάκου, Σωτήρης Βάγιας, Γιολάντα Μπαλαούρα, Σωτήρης Τζιμόπουλος, Νίκος Ντάλλας, Νίκος Αναστασόπουλος, κ.ά.

  • Η όπερα του Μίκη Θεοδωράκη «Κώστας Καρυωτάκης» ανεβαίνει από σήμερα στη Λυρική Σκηνή, σε σκηνοθεσία Γκ. Χοφ και μουσική διεύθυνση Ν. Τσούχλου. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Παύλος Σαμψάκης, Μαρία Μαρκέτου, Κύρος Πατσαλίδης, Γιάννης Χριστόπουλος, Μίνα Πολυχρόνου, Τζούλια Σουγλάκου κ.α.

«Μικρές ιστορίες» από την Ευανθία Ρεμπούτσικα
«Μικρές ιστορίες» από την Ευανθία Ρεμπούτσικα

Εργο της Λήδας Κοντογιαννοπούλου
Εργο της Λήδας Κοντογιαννοπούλου

Εργο του Μιχάλη Ζησίου
Εργο του Μιχάλη Ζησίου

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ