Τετάρτη 21 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Διέκοψε χτες τη λειτουργία του

Χωρίς υγειονομική περίθαλψη έμειναν εκατοντάδες ασθενείς που επισκέφτηκαν χτες, ημέρα γενικής εφημερίας, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας καθώς αυτό υπολειτούργησε, μετά την απόφαση των διευθυντών των κλινικών και των εργαστηρίων - την οποία συνυπέγραψαν ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, το Επιστημονικό Συμβούλιο και ο Σύλλογος των γιατρών - για διακοπή της λειτουργίας του.

Με την έναρξη της εφημερίας, διευθυντές κλινικών και άλλοι γιατροί βρίσκονταν στην εξωτερική πύλη του νοσοκομείου και ενημέρωναν τους ασθενείς που έφταναν εκεί ότι «δεν υπάρχουν εφημερεύοντες γιατροί» και η εφημερία, στην ουσία, δε γίνεται. Ετσι, στο νοσοκομείο έμπαιναν μόνο τα περιστατικά που θεωρούνταν πολύ επείγοντα ή και κρίσιμα.

Υποστήριζαν, δε, ότι την ευθύνη για το κλείσιμο του νοσοκομείου και για τα προβλήματα που δημιουργούνται στους ασθενείς φέρουν οι διοικήσεις του νοσοκομείου και της ΔΥΠΕ, οι οποίες ανέπεμψαν το πρόγραμμα εφημεριών που είχαν καταθέσει οι διευθυντές των κλινικών και των εργαστηρίων, το οποίο είχε επεξεργαστεί το Επιστημονικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα ασφαλούς εφημερίας. Χτες, κατατέθηκε ξανά στη Διοίκηση του νοσοκομείου πρόγραμμα εφημεριών, το οποίο - όπως επισημαίνουν - αν δεν γίνει πάλι αποδεκτό θα ακολουθηθεί η ίδια τακτική και στην επόμενη εφημερία.

Να σημειώσουμε ότι αυτοί που οργανώνουν την κινητοποίηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν έχουν έρθει σε επαφή και συνεννόηση με τους συναδέλφους τους των άλλων νοσοκομείων της Θεσσαλίας, για συντονισμό της αγωνιστικής δράσης ούτε έχει εξασφαλιστεί η συμπαράσταση των μαζικών φορέων και του λαού της περιοχής.

Κατά του κλεισίματος του νοσοκομείου έχει ταχθεί με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γιατρών του Νομαρχιακού Νοσοκομείου, επισημαίνοντας ότι «τα Δημόσια Νοσοκομεία δεν δικαιούνται να τα κλείνουν οι γιατροί». Σημειώνουν δε ότι στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο το πρόγραμμα εφημεριών του Απριλίου είναι μετέωρο και εκτελείται με προσωπική ευθύνη των γιατρών, χωρίς να έχει εγκριθεί από το Επιστημονικό Συμβούλιο, την Ιατρική Υπηρεσία και το ΔΣ του Νοσοκομείου και εκφράζουν την αντίθεσή τους σε κάθε περικοπή κονδυλίων από τα ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης, θεωρώντας καθαρή κλοπή τη μη καταβολή τμήματος των δεδουλευμένων, όπως επιχειρείται για τις εφημερίες από το Γενάρη και μετά.

Στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων και σε ανάλογη κινητοποίηση βρίσκονται οι γιατροί των νοσοκομείων Τρικάλων, Καρδίτσας και Βόλου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ