Πέμπτη 1 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Βάρος στην κατάρτιση και στην πιστοποίηση

Με αφορμή τις νέες διοικήσεις στον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) και στο Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΚΕΠΙΣ), η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, επανέλαβε το βάρος που θα ρίξει η κυβέρνηση στη λεγόμενη διά βίου μάθηση και την πιστοποίηση.

Για τον ΟΕΕΚ η υφυπουργός είπε ότι «διαθέτει την τεχνογνωσία στον τομέα της πιστοποίησης προσόντων και επαγγελματικών δικαιωμάτων και αυτή ακριβώς η τεχνογνωσία πρέπει να αξιοποιηθεί». Εμείς απλά να προσθέσουμε ότι στην τεχνογνωσία του Οργανισμού μάλλον αναγνωρίστηκε και η εμπειρία που έχει στο να σχεδιάζει διαρκώς τις όποιες «απίθανες» ειδικότητες απαιτεί άμεσα η αγορά και να τις λανσάρει στα ΙΕΚ. Αναφορικά με το ΕΚΕΠΙΣ που πιστοποιεί φορείς και προγράμματα κατάρτισης, η υφυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι θα διευρυνθεί ώστε να ενταχθεί σε ένα ενιαίο σύστημα πιστοποίησης τόσο της λεγόμενης αρχικής όσο και της συνεχιζόμενης κατάρτισης.

Και μόνο από αυτές τις δηλώσεις της υπουργού, φαίνεται ότι τόσο το σύστημα της «διά βίου» κατάρτισης όσο και αυτό τις πιστοποίησης θα είναι πολυδαίδαλα και με αλληλοεπικαλύψεις. Το πολυδαίδαλο αυτό σύστημα θα οδηγεί τελικά ακόμα περισσότερο στην εξατομίκευση της κατάρτισης και των πιστοποιήσεων, κάτι που δεν αρνείται η κυβέρνηση, αφού έχει επισήμως εξαγγείλει τη δημιουργία Ατομικού Μητρώου Διά Βίου Μάθησης για κάθε εκπαιδευόμενο, εργαζόμενο κλπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ