Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη μαχητικού κινήματος παιδείας

Απο παλιότερη κινηοποίηση του κινήματος παιδείας στο Περιστέρι
Απο παλιότερη κινηοποίηση του κινήματος παιδείας στο Περιστέρι
Η από κοινού αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και η εκπαίδευση στο Περιστέρι ήταν το θέμα της πρόσφατης κοινής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ελλη Αλεξίου» με τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Τα θέματα που τέθηκαν εισηγητικά από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστα Παπλωματά, σχετίζονται με το περιεχόμενο της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης που καταστρατηγείται όταν οι γονείς καλούνται να χρηματοδοτήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προγράμματα που δεν εντάσσονται στο επίσημο αναλυτικό πρόγραμμα (χορός, θέατρο, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δημιουργίες), προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής και υποχρηματοδότησης των σχολείων, καθώς και μια σειρά άλλα ιδιαίτερα ζητήματα, όπως το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων, σχέσεις εκπαιδευτικών και γονιών.

Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε η ανάγκη για την ανάπτυξη ενός μαχητικού διεκδικητικού κινήματος Παιδείας στο δήμο, που θα διεκδικεί τους αναγκαίους πόρους για την ομαλή λειτουργία των σχολείων και σήμερα θα προτάσσει την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολείων για την αντιμετώπιση οξύτατων προβλημάτων (π.χ., θέρμανσης, ασφάλειας κτιρίων).

Στη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης, η διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Οι ψυχοσωματικές ανάγκες, δυνατότητες και αντοχές των παιδιών της πρώιμης και πρώτης σχολικής ηλικίας για την εφαρμογή προγραμμάτων συμπληρωματικής εκπαίδευσης». Επίσης, την 1η Δεκέμβρη ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών θα συναντηθεί στις 6 μμ στην Ξυλοτεχνία με τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας του δήμου κ. Δούναμη, για να του επιδώσουν σχετικό υπόμνημα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ