Τρίτη 23 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΙΛΕΛΕΡ
Την Κυριακή 28 του Μάρτη ο γιορτασμός

Τίμησαν την επέτειο οι αγρότες της Κρήτης

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στον αγωνιστικό γιορτασμό των 100 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Κιλελέρ, την Κυριακή 28 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, απευθύνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), καλώντας τους μικρομεσαίους αγρότες να συνεχίσουν τους αγώνες τους για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Η εκδήλωση τιμής θα γίνει στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, στο Κιλελέρ.

Στο μεταξύ με συλλαλητήριο στα Χανιά και συγκέντρωση στις Αρχάνες Ηρακλείου τιμήθηκαν στην Κρήτη τα 100 χρόνια από τον αιματηρό ξεσηκωμό των κολίγων ενάντια στους τσιφλικάδες και το κράτος τους.

Στα Χανιά χτες το πρωί με τη συμμετοχή αγροτών από όλο το νομό πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση που είχε καλέσει η Γραμματεία Χανίων της ΠΑΣΥ μαζί με αγροτικούς συλλόγους του Νομού και τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο. Η συγκέντρωση έγινε στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τη συμμετοχή νέων αγροτών είτε ηλικιακά είτε που για πρώτη φορά συμμετείχαν σε συγκέντρωση της ΠΑΣΥ.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους δουλειάς και νεολαία.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Σοφοκλής Τσουρουνάκης, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μήθυμνα. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε ότι «σήμερα ο αγώνας της μικρής και φτωχομεσαίας αγροτιάς στρέφεται ενάντια στα μονοπώλια και τους εμποροβιομήχανους που συγκεντρώνουν την αγροτική παραγωγή, στις τράπεζες, αλλά και στα κόμματα και κυβερνήσεις, τις συμμαχίες τους που εκφράζονται με την ΕΕ και την κάθε ΚΑΠ, που υπηρετεί τους μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες, για να συγκεντρώσουν τη γη των σύγχρονων "κολίγων"». Γι' αυτό, όπως επισήμανε ακολούθως, χρειάζεται να αναπτυχθούν οι αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς κόντρα στην ενσωμάτωση και το συμβιβασμό που προωθούν οι αγροτοσυνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καθώς και οι ξεπουλημένες ηγεσίες των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ, που σιγοντάρονται από τις ελάχιστες δυνάμεις του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΣΥΝ. Κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε τους αγροτικούς συλλόγους, τις Ομοσπονδίες, τις επιτροπές αγώνα σε ένα ζωντανό μαχητικό και μαζικό αγροτικό κίνημα με ισχυρούς αγροτικούς συλλόγους, ενάντια στα σχέδια ενός ελεγχόμενου και κατασκευασμένου από τα πάνω κυβερνητικού αγροτικού συνδικαλισμού, που προωθεί άμεσα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Αμέσως μετά τη συγκέντρωση οι αγρότες, παρατάσσοντας τα αγροτικά τους αυτοκίνητα κατά μήκος του δρόμου, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Συγκέντρωση επίσης πραγματοποιήθηκε και στο Ηράκλειο την Κυριακή που μας πέρασε στην κεντρική πλατεία των Αρχανών με τη συμμετοχή και εργαζομένων, ταξικών σωματείων και αντιπροσωπείας της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Καραβιώτης, γεωπόνος, μέλος της Γραμματείας Ηρακλείου της ΠΑΣΥ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τιμούν το Κιλελέρ σε Μυτιλήνη και Κρήτη(2015-03-18 00:00:00.0)
Αγροτοδικείο με 86 καταδίκες!(2013-11-05 00:00:00.0)
Η πρέπουσα αγωνιστική τιμή στους κολίγους(2008-03-19 00:00:00.0)
«Είμαστε, πάλι, εδώ»!(2004-03-23 00:00:00.0)
Στον αγώνα για να μην ξαναγίνουν κολίγοι!(2003-03-04 00:00:00.0)
Την Κυριακή στο Κιλελέρ!(2003-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ