Τρίτη 23 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Λογοτεχνών «όχι» στα αντιλαϊκά μέτρα

Ψήφισμα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών κατά των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης

Ψήφισμα ενάντια στα εφαρμοζόμενα αντιλαϊκά μέτρα ενέκρινε η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, σε γενική της συνέλευση (20/3).

Η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών με ψήφισμά της διαμαρτύρεται έντονα «για τη λαίλαπα των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης εναντίον των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας - σπουδάζουσας και εργατικής - και γενικότερα του ελληνικού λαού». Στο ψήφισμα αυτό μεταξύ άλλων τονίζεται:

«Τα μέτρα αυτά καταδικάζουν και τα τελευταία απομεινάρια των μεταπολεμικών κατακτήσεων των εργαζομένων, έχοντας βάλει για στόχο τις συλλογικές συμβάσεις, την προστασία από τις απολύσεις και τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, ενώ επιβάλλουν τις "ευέλικτες" σχέσεις εργασίας, την ενοικίαση εργαζομένων, την παραμονή στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, καταδικάζοντας σε μόνιμη ανεργία τη νεολαία, αλλά και την "εξίσωση" από το 2013 της γυναίκας με 5 ως 15 χρόνια δουλειάς επιπλέον, αγνοώντας τη βιολογική της ιδιοσυγκρασία, το ρόλο της στη διαιώνιση του είδους και της μητέρας, πάντα σύμφωνα με τις ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

«Η Παιδεία, η Υγεία, ο Πολιτισμός υποβαθμίζονται απίστευτα με αδιανόητες περικοπές, ενώ οι τράπεζες πραγματοποιούν τεράστια υπερκέρδη και ενισχύονται από το κράτος με 28 δισ. ευρώ.

Εμείς οι λογοτέχνες είμαστε από τα πρώτα θύματα αυτής της κατάστασης. Γιατί όταν ο κόσμος δυσκολεύεται να ικανοποιήσει στοιχειώδεις ανάγκες του, το βιβλίο γίνεται εκ των πραγμάτων εξαιρετική πολυτέλεια». Καταλήγοντας, το ψήφισμα σημειώνει: «Καλούμε όλους τους πνευματικούς ανθρώπους και τους φορείς τους να αντιδράσουν με κάθε τρόπο σε αυτήν την κατάσταση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες Οργανώσεις Νεολαίας συνυπογράφουν το ψήφισμα αλληλεγγύης προς την ΚΝΕ(29/8/2015)
Διευρύνεται η καταδίκη κάθε δράσης για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών(8/5/2015)
Ψήφισμα καταδίκης του ναρκω-φεστιβάλ(28/4/2015)
Συνεχιζόμενες αντιδράσεις(23/12/1998)
Πολιτιστική Ελληνο-Κουβανική Φιλία(29/3/1996)
Δε θα περάσει η τρομοκρατία(24/2/1996)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org