Τρίτη 16 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Υποκριτικός ... χαρτοπόλεμος συμφερόντων

Η τελική ευθεία στην οποία έχει μπει το το επαγγελματικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας για τη φετινή χρονιά φαίνεται να κορυφώνει και τη μάχη συμφερόντων που διεξάγεται στο παρασκήνιο με επίκεντρο το κυνήγι του αποτελέσματος και φυσικά την πορεία και την θέση της κάθε ομάδας (ενόψει μάλιστα και των θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη ή της παραμονής στην κατηγορία). Πλέον, με τη λήξη και το αποτέλεσμα κάθε αγώνα ακολουθούν ανακοινώσεις, αμφισβητήσεις, «καρφιά» για ευνοούμενος και μη, υπονοούμενα για συμμαχίες και δορυφόρους. Και όλα αυτά την ώρα που στη Δικαιοσύνη έχει παραδοθεί φάκελος της ΟΥΕΦΑ (ο τρίτος κατά σειρά) που αφορά υποψίες για στημένα παιχνίδια στην Ελλάδα. Τα περιστατικά που συμβαίνουν δείχνουν την πραγματικότητα που επικρατεί στις τάξεις του εμπορευματοποιημένου σήμερα ποδοσφαίρου όπου τον πρώτο λόγο έχει ο εσωτερικός πόλεμος που διεξάγεται μεταξύ των επιχειρηματιών του χώρου για την απόκτηση μεγαλύτερου κομματιού στην πίτα των κερδών που αποφέρει η μετατροπή του αθλήματος σε προϊόν.

Τελευταία παραδείγματα στο εν λόγω σήριαλ είναι τα όσα ακολούθησαν το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ Αρη και ΠΑΟΚ, με τις δυο ΠΑΕ να βγάζουν ανακοινώσεις με βαριές εκφράσεις αλλά και αυτά στο ντέρμπι ουραγών μεταξύ Λεβαδειακού-Ξάνθης. Η αρχή έγινε από το χαμένο του παιχνιδιού ΠΑΟΚ που στην ανακοίνωσή του αφού ρίχνει ευθύνες στο διαιτητή Σπάθα για τη διαμόρφωση αποτελέσματος αφήνοντας αιχμές ότι εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία, στο στόχαστρο μπαίνει και ο αντίπαλος Αρης ο οποίος φωτογραφίζεται ως πιόνι άλλων ΠΑΕ που είχαν συμφέρον από την ήττα του ΠΑΟΚ. Απάντηση σε ανάλογο ύφος από την ΠΑΕ Αρης, η οποία στη δική της ανακοίνωση ξεκαθαρίζει ότι κόντρα στο «δικέφαλο» έπαιξαν αποκλειστικά και μόνο για τους στόχους και την ιστορίας της ομάδας τους και όχι όπως άφησε να εννοηθεί ο «δικέφαλος», εξυπηρετώντας δηλαδή τα συμφέροντα ενός άλλου συλλόγου. Μάλιστα, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Αρης επιστρέφει το χαρακτηρισμό ως «πιόνι» στον ΠΑΟΚ λέγοντας ότι αυτός ξέρει καλύτερα το ρόλο.

Στη μάχη για τη παραμονή στην κατηγορία η Ξάνθη ηττημένη του ντέρμπι ουραγών κόντρα στο Λεβαδειακό εξέδωσε ανακοίνωση για την διαιτησία του Τσινιάρη τονίζοντας ότι αδίκησε την ακριτική ομάδα ενώ παράλληλα απευθυνόμενη στον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο αφήνει αιχμές για τον ορισμό των διαιτητών.

  • Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες εγκλωβισμού του λεωφορείου που μετέφερε την αποστολή του ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» διέταξε ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Ραχωβίτσας Για το ίδιο θέμα ο ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση κατά της αστυνομίας. Παράλληλα, από τα επεισόδια που διεξήχθησαν πριν και μετά το παιχνίδι σε διάφορα σημεία της πόλης υπήρξαν 33 προσαγωγές, από τις οποίες 3 εξελίχθηκαν σε συλλήψεις.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ