Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Μάρτη 2010 - αριθ. φύλλου: 10623

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την κατάσταση και τα προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων

Το ΚΚΕ καλεί τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών, τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και τα ιατρεία των ασφαλιστικών ταμείων, σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο με στόχο την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων στη δημόσια, δωρεάν Υγεία για όλο το λαό.


ΣΕΛ.  3

ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ η χρηματοδότηση από ΕΕ ή ΔΝΤ

ΚΚΕ: Δεν αφορά το λαϊκό συμφέρον το αν υπάρχει ή όχι σχέδιο της ΕΕ για την Ελλάδα ή αν η κυβέρνηση προσφύγει στο ΔΝΤ. Πρόκειται για την Σκύλλα και την Χάρυβδη. Μόνη λύση είναι η πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής

Πίσω από τις αντιπαραθέσεις σε ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ - ΕΚΟΦΙΝ, περί χρηματοδότησης της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των δημοσίων ελλειμμάτων και χρεών, επιβεβαιώθηκε η συμφωνία όλων στα άγρια μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, η οποία ωστόσο δεν αποκλείει και την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Είναι σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων η χρηματοδότηση είτε από την ΕΕ είτε από το ΔΝΤ. Μόνη λύση για το λαό είναι η πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, η πάλη για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, που θα βάλει στην υπηρεσία των εργαζομένων τον πλούτο που αυτοί παράγουν και τον καρπώνονται η πλουτοκρατία και τα τσιράκια της. Αυτός ο αγώνας σημαίνει και αποδέσμευση από την ΕΕ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.


ΣΕΛ.  6  -  7

MotionTeam

ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ξεθεμελιώνει τον κοινωνικό της χαρακτήρα

Το πόρισμα στηρίζει μείωση συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας, συγκρότηση νέου μοντέλου Ασφάλισης με την εκχώρηση βασικής σύνταξης σε επίπεδα πτωχοκομείου. Οι εργαζόμενοι, γυναίκες και άνδρες, οι νέοι και οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να χάσουν ούτε λεπτό. Να οργανώσουν πιο αποφασιστικά την κοινή πάλη τους, με στόχο να αποτρέψουν τα νέα βάρβαρα μέτρα στο Ασφαλιστικό και τους αντιασφαλιστικούς νόμους ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.


ΣΕΛ.  13

Επικίνδυνοι

Δεν πρόλαβε καλά καλά να κατατεθεί η Επίκαιρη Ερώτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον πρωθυπουργό ζητώντας να ενημερώσει το λαό τι δεσμεύσεις ανέλαβε η κυβέρνηση στις αξιώσεις των ΗΠΑ στο Αιγαίο για τα πετρέλαια, την ένταξη του Αιγαίου στην «αντιπυραυλική ασπίδα», την αξίωση για νομιμοποίηση των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο, για το ρόλο που ανέλαβε για τα συμφέροντα των ΗΠΑ σε Κοσσυφοπέδιο και FYROM (δρόμοι περάσματος πετρελαίου και φυσικού αερίου), και βγήκε ο υπουργός Αμυνας στη Βουλή να επιβεβαιώσει συμμετοχή στην «αντιπυραυλική ασπίδα», αναβάθμιση του ελληνικού στρατού στο Αφγανιστάν, διεκδίκηση αυξημένου στρατιωτικού ρόλου στο Κοσσυφοπέδιο, γενικότερα στα Βαλκάνια... Επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς της περιοχής.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πιο βαθιά στον πόλεμο του Αφγανιστάν

ΣΕΛ.  11
ΠΑΜΕ
Κλιμάκωση τώρα με οργάνωση στους τόπους δουλειάς

ΣΕΛ.  9
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΙΚΑΙΑΣ
Συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών

ΣΕΛ.  19
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο

ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ