Σάββατο 6 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ
Οι εργαζόμενοι τους γύρισαν την πλάτη

Λίγο μετά τη μεγάλη συγκέντρωση του οργανωμένου ταξικού κινήματος, στην πλατεία Συντάγματος, αποδείχτηκε για άλλη μια φορά η ανυποληψία στην οποία έχουν περιέλθει οι εργατοπατέρες της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Ισχνή η συγκέντρωση που διοργάνωσαν. Οι εργαζόμενοι τους έχουν γυρίσει την πλάτη.

Την ίδια ώρα που έδιναν τη μάχη για να εμποδίσουν τη συμμετοχή των εργαζόμενων στην απεργία, όπως για παράδειγμα στον «Ευαγγελισμό», όπου συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ «προειδοποιούσαν» τους εργαζόμενους ότι είναι παράνομη η συμμετοχή τους στην απεργία που κήρυξε το σωματείο τους, είχαν το θράσος να εμφανιστούν με τάχα αγωνιστική διάθεση ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης.

Επιπλέον, στο Καζίνο της Πάρνηθας, στελέχη της ΠΑΣΚΕ, κατά την προσφιλή τους μέθοδο, μια μέρα πριν από την απεργία, με ανακοίνωσή τους, καλούσαν τους εργαζόμενους να μη συμμετέχουν σ' αυτή. Ελεγαν στους εργαζόμενους ότι ο ρόλος του σωματείου είναι να λύνει τα προβλήματα του οίκου του και ότι για τα γενικότερα προβλήματα της κοινωνίας (..!) υπάρχουν τα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα. Απάντηση τους έδωσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που απήργησαν ακόμα πιο μαζικά με το πλαίσιο του ταξικού τους συνδικάτου.

Τη γύμνια τους όμως ήρθε να σκεπάσει το σκηνικό «συγκρούσεων», που στήθηκε στην πλατεία, και έγινε τροφή για τα αστικά ΜΜΕ, που εξαφάνισαν τις μεγάλες κινητοποιήσεις, οι οποίες δείχνουν την πραγματική διέξοδο για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία.

Η αρχή έγινε, όταν κάποιοι από αυτούς που συμμετείχαν στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, επιτέθηκαν στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο, χτυπώντας τον και πετώντας του γιαούρτια και νερά. Αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθεί στο ιατρείο της Βουλής και αργότερα στον «Ευαγγελισμό», όπου νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους. Η συνέχεια δόθηκε, όταν διμοιρίες των ΜΑΤ εμφανίστηκαν και πήραν θέση μπροστά στο μνημείο και εκτόξευσαν χημικά, τάχα «εμποδίζοντας» συγκεντρωμένους να κινηθούν προς τη Βουλή.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκαν πάνω από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη κρατώντας ένα πανό που έγραφε «Ο άνθρωπος είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση». Οταν δίπλωσαν το πανό και κατέβαιναν προς την πλατεία, ο Μ. Γλέζος δέχτηκε από αστυνομικούς, σχεδόν εξ επαφής, χημικά στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί και αυτός στον «Ευαγγελισμό» όπου νοσηλεύεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ