Τετάρτη 3 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ»
Υποχρεώνει σε διήμερη άδεια

Για την ανάγκη να εφαρμοστούν τα αντεργατικά σχέδια, ανέλαβε να ενημερώσει η ...πλειοψηφία του σωματείου!

Σε υποχρεωτική άδεια για δύο μέρες, από αύριο Πέμπτη, βγάζει τους εργαζόμενους στην παραγωγή η διοίκηση της καπνοβιομηχανίας «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ», δηλαδή η ιδιοκτήτρια αμερικάνικη πολυεθνική «ΦΙΛΙΠ ΜΟΡΙΣ», διακόπτοντας ταυτόχρονα την παραγωγική διαδικασία κατά τις μέρες αυτές. Πρόκειται για την έναρξη σειράς αντεργατικών μέτρων, που προετοιμάζει η πολυεθνική - με καθαρά κέρδη που ξεπερνούν τα 72 εκατ. ευρώ το 2008 και καθαρό τζίρο 300 εκατ. ευρώ - προκειμένου να φορτώσει την οικονομική κρίση στις πλάτες των εργαζομένων.

Εξίσου εξωφρενικό είναι ότι η διοίκηση του εργοστασιακού σωματείου, με ευθύνη της υποταγμένης πλειοψηφίας και του προέδρου Αλεβιζόπουλου της «Αυτόνομης Παρέμβασης», όχι μόνο δεν έφερε καμία αντίσταση στα αντεργατικά μέτρα της πολυεθνικής, αλλά ανέλαβε αυτή να ενημερώσει σχετικά τους εργαζόμενους για τις ...θυσίες που πρέπει να κάνουν για το ...«καλό» της εταιρείας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες, η εταιρεία αναφέρει, μεταξύ άλλων προκλητικών, ότι «η απόφαση αυτή κρίθηκε, δυστυχώς, αναγκαία λόγω των μειωμένων παραγωγικών αναγκών που έχει προκαλέσει η πτώση της αγοράς καπνικών προϊόντων στην Ελλάδα» και προαναγγέλλοντας παραπέρα αντεργατικά μέτρα προσθέτει: «Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις, η μείωση που αντιμετωπίζει η αγορά των τσιγάρων το πρώτο δίμηνο του 2010, είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2009, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμα αισθητές οι επιπτώσεις των πρόσφατων αυξήσεων στη φορολογία των τσιγάρων, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν κυκλοφορήσει προϊόντα με τις νέες, αυξημένες τιμές».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ