Τρίτη 2 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Το πρώτο που ενδιαφέρει τους φορολογούμενους δεν είναι πόσο φορολογούνται, αλλά αν φορολογούνται δίκαια» (η αναφορά στα ΝΕΑ).

Δηλαδή, μας λένε ότι ο εργάτης δε νοιάζεται για το ένα τέταρτο του μισθού του που είναι άμεσοι φόροι, για το 20% όσων αγοράζει που είναι έμμεσοι φόροι, για το 1/4 του μισθού του που είναι ασφαλιστικές κρατήσεις, για το ότι πληρώνει χρυσή την παιδεία και ασφαλώς δεν τρέμει στην υποψία ότι θα αρρωστήσει καθώς τότε πρέπει να πληρώσει με την ίδια τη ζωή του το κόστος ενός συστήματος στο οποίο ο ίδιος υπάρχει μόνο όσο είναι εκμεταλλεύσιμη η εργατική του δύναμη. Οχι, όλα αυτά - κατά τον αστικό Τύπο - δεν νοιάζουν την εργατική τάξη. Τη νοιάζει μόνο αν ένας καπιταλιστής θα εμφανιστεί να πληρώνει όσα κι ένας εργάτης. Μα, ακόμα κι αν πλήρωνε ίσο φόρο με τον εργάτη ο καπιταλιστής, πάλι άδικο παραμένει το σύστημα. Η εργατική τάξη, οι παραγωγοί του πλούτου είναι η τεράστια μάζα του πληθυσμού και οι αστοί μια χούφτα βδέλλες. Οσα κι αν πληρώσουν πάλι λίγα θα είναι σε σχέση με όσα πληρώνουν οι πολλοί. Ας σταματήσει το παραμύθι περί δικαιοσύνης. Το δίκιο τους είναι ενάντια στο δίκιο μας. Η μάχη θα δείξει το δίκιο που θα επικρατήσει.

«Να 'ναι δίκαια τα μέτρα" (Πετσάλνικος του ΠΑΣΟΚ στη ΝΕΤ).

Δηλαδή, ισχυρίζονται ότι σ' ένα από την ίδια του την ύπαρξη άδικο σύστημα θα αναγνωρίσουν δίκιο στους από κάτω αυτοί που κρατάνε το μαχαίρι. Αλίμονο σ' όποιον ελπίζει ότι χωρίς να αλλάξει χέρια το μαχαίρι θα αποδοθεί δίκιο.

«Η φιλολογία επί μέτρων που κάποιοι σκέφτονται έχει αποτέλεσμα την τρομοκρατία και το πάγωμα στην αγορά»(ο Παπουτσής του ΠΑΣΟΚ στο MEGA)

Οι «κάποιοι» που λέει, είναι η κυβέρνησή του, αυτοί δε «σκέφτονται», αποφασίζουν, και δεν είναι «φιλολογία», είναι πράξη. Τρομοκρατία είναι, αλλά όχι στην αγορά, τον εργάτη τρομοκρατούν για να δεχτεί το «μικρότερο κακό». Παλιά τους τέχνη.

«Η κυβέρνηση έχει μια μοναδική ευκαιρία, έχει νωπή εντολή και μια αντιπολίτευση που λέει "προχωρήστε είμαστε εδώ"» (ο Χατζηδάκης της ΝΔ στη ΝΕΤ).

Πράγματι, είναι μαζί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.

«Αντιδρούμε σ' αυτό το μείγμα μέτρων (...) δεν είναι δίκαια δεν περιορίζουν την κρατική σπατάλη» (ο Παπαδημούλης του ΣΥΝ στη ΝΕΤ).

Ενα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κρατά προσχήματα. Οι του ΣΥΝ κανένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ