Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η κρίση και οι εφοπλιστές

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η Ελλάδα διέρχεται μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της και θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε για το ξεπέρασμα της κρίσης, ισχυρίζονται οι πολυποίκιλοι παράγοντες του κατεστημένου και ζητούν από τον κόσμο να σφίξει το ζωνάρι του.

Να συμβάλουν όλοι για το ξεπέρασμα της κρίσης; Ε, όχι και όλοι...

Διαβάζουμε στις οικονομικές σελίδες του Τύπου: «Οι τελευταίες επτά ημέρες αποδείχθηκαν πολύ γόνιμες για τα ναυπηγεία, σημειώνει ο οίκος Fearnleys, με τα κορεάτικα SPP να κερδίζουν τα 8 από τα 17 υπό ναυπήγηση πλοία που τοποθετούσαν ναυτιλιακές εταιρείες από όλο τον κόσμο... Τα 5 από τα 8 υπό παραγγελία πλοία ανήκουν σε ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες...». Στην εισαγωγή του κειμένου αναφέρεται: «Επιστρέφουν στα ναυπηγεία οι Ελληνες εφοπλιστές. Οι χαμηλές τιμές εκτιμάται ότι αποτελούν ευκαιρία για όσους διαθέτουν την απαραίτητη ρευστότητα και προϋποθέσεις χρηματοδότησης, προκειμένου να ανανεώσουν το στόλο τους».

Ετσι, λοιπόν. Τη στιγμή που κυβέρνηση, ολιγαρχία και ΕΕ, από κοινού λεηλατούν τους μισθούς, σφαγιάζουν επιδόματα και επιδίδονται σε φορολογικό πογκρόμ, τη στιγμή της σταύρωσης των αθλίων, οι Ελληνες εφοπλιστές πρωταγωνιστούν στις παραγγελίες νέων πλοίων, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, σε ξένα ναυπηγεία. Και είναι γνωστό ότι το εφοπλιστικό κεφάλαιο της Ελλάδας κολυμπάει στο χρήμα. Ανυπολόγιστοι οι θησαυροί στα θησαυροφυλάκιά τους. Κατά τα άλλα, λεφτά δεν υπάρχουν. Για να καταλάβει και ο τελευταίος πληβείος της χώρας ότι όταν του μιλάνε για δυσκολίες και κρίση, να είναι δύσπιστος. Η κρίση δεν αφορά όλους. Τους πλούσιους δεν τους αγγίζει. Αντίθετα, την επικαλούνται για να στύψουν σαν λεμονόκουπα τους φτωχούς, ώστε οι πλούσιοι να γίνουν ακόμα πιο πλούσιοι. Αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ