Σάββατο 25 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΗΡΩ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΗΡΩ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Φωτ. 2

Για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ και στη μνήμη των ΣΤΕΦΑΝΟΥ και ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, η οικογένειά τους προσφέρει 250.000 δρχ.

* * *

Φωτ. 2

Στις 18 Νοέμβρη έγινε το μνημόσυνο για τις ψυχές των κοριτσιών μας ΕΙΡΗΝΗΣ Χαρ. ΚΟΛΛΙΑ 19 χρόνων και ΗΡΩΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 17 χρόνων, οι οποίες σκοτώθηκαν από την πτώση αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας, στις 18 Μάη 2000, στην Αντίκυρα Βοιωτίας.

Στη μνήμη τους και προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, προσφέρω 20.000 δρχ. μέσω της ΚΟΒ Αντίκυρας.

Χαράλαμπος Κόλλιας

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΚΩΣΤΑ ΧΙΩΤΑΚΗ, στελέχους του ΚΚΕ, πρώην βουλευτή, γιατρού και λογοτέχνη, προσφέρω 50.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Αλίκη Χιωτάκη

* * *

ΦΩΤΟ

Στις 26.08.1999 απεβίωσε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και πολιτικός πρόσφυγας από τη Ρουμανία, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΔΗΣ. Ο Κωνσταντίνος Πολιτίδης γεννήθηκε το 1914 στο Καρς Καυκάσου από αγροτική οικογένεια. Ηρθε στην Ελλάδα το 1922 και εγκαταστάθηκε στο χωριό Νέος Καύκασος Φλώρινας, ασκώντας το επάγγελμα του αγρότη. Το 1937 έγινε μέλος του ΚΚΕ και από τις αρχές της τριπλής κατοχής της πατρίδας μας μέχρι την απελευθέρωση πήρε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση σαν στέλεχος του ΕΑΜ Νομού Φλώρινας. Στις αρχές του 1947 βγήκε εθελοντής στο βουνό (στο ΔΣΕ) και πολέμησε αρχικά σαν ελεύθερος σκοπευτής στο Νομό Φλώρινας και αργότερα ως μέλος των Ομάδων Πολιτικών Επιτρόπων Υπαίθρου Φλώρινας.

Μετά την ήττα και υποχώρηση του ΔΣΕ, η οποία συντελέστηκε τον Σεπτέμβριο του 1949, ο Κώστας με την ομάδα του έμεινε με εντολή του Κόμματος έξι μήνες ακόμη στην Ελλάδα, στη σκληρή παρανομία. Το Μάρτη του 1950 μαζί με 120 αντάρτες περνάει τα σύνορα και μπαίνει στο έδαφος της Γιουγκοσλαβίας, και μετά στη Ρουμανία, όπου εγκαταστάθηκαν στην πόλη Βραΐλα. Εκεί ο Κώστας έμεινε ως τον επαναπατρισμό του, το Σεπτέμβρη του 1984.

ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΛΛΙΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΛΛΙΑ
Ο Κώστας, πιστός και αφοσιωμένος στην κομμουνιστική ιδεολογία, υπηρέτησε συνειδητά και με ζηλευτό φανατισμό όλη του τη ζωή μέχρι την τελευταία του μέρα.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Μαρούλα προσφέρει 50.000 στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Πριν από 45 μήνες, στις 26 Φλεβάρη 1997, άφησε την τελευταία πνοή της στο δωμάτιο 511 του νοσοκομείου του ΕΕΣ Αμπελόκηπων Αθήνας η ΧΑΡΟΥΛΑ Χωραφάκη ΚΕΠΕΣΗ, εθελόντρια προϊσταμένη του ΕΕΣ, από το 1954 αδελφή. Αξια σύντροφος στη ζωή και στον αγώνα του Ν. Κεπέση. Συνεπής αγωνίστρια συνδικαλίστρια, ανένταχτη κομμουνίστρια και αδιάλλακτη υπερασπιστής της πολιτικής και των ιδανικών του ΚΚΕ, μέλος του Παραρτήματος Δραπετσώνας της ΠΕΑΕΑ.

Στην αξέχαστη μνήμη της, ο Νίκανδρος Κεπέσης προσφέρει 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Η ΚΑΤΙΝΑ ΛΥΤΡΑ από το Σερνικάκι Φωκίδας, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, ήταν υπόδειγμα άξιας μητέρας και καλή συντρόφισσα του πατέρα μας. Με το παράδειγμά της, μας οδήγησε στον αγώνα ενάντια στους κατακτητές για την απελευθέρωση της πατρίδας και στο σωστό τρόπο ζωής.

Στη μνήμη της και για τη γιορτή της, η οποία συμπίπτει με την ιστορική ανατίναξη του Γοργοπόταμου, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παύλου» - Πλατ. Βάθη, 10.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο.

Βαγγελιώ Λύτρα

* * *

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου, προσφέρουμε 15.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Υγείας «Γ. Παπανικολάου».

Η μάνα Παναγιώτα

Ο αδελφός Γιάννης

Τα ανίψια Παναγιώτα, Γεωργία και Αλέξανδρος, Αποστόλης

* * *

Ο αντιστασιακός Λάζαρος Μπάγιας προσφέρει για το 16ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ Παλατσιού, 5.000 δρχ. στη μνήμη των αδελφών του ΣΤΕΦΑΝΗ από τη Σπερχειάδα και ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΕΛΠΙΝΙΚΗΣ ΜΠΙΤΗ, καθώς και στη μνήμη όλων των νεκρών αγωνιστών.

Κεπέση
Κεπέση
* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΘΟΔΩΡΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΕΚΟΥ ΜΠΟΥΣΙΟΥ, ΔΑΝΗΛΟΥ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΚΑΝΕΛΛΕΑ, ΑΓΓΕΛΟΥΚΑΤΣΑΡΟΥ, ΝΙΟΝΙΟΥ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΗ, ο Αντώνης Σωτηρόπουλος προσφέρει 50.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, για το 16ο Συνέδριο.

* * *

Ο Κ. Στέκας προσφέρει 10.000 δρχ. στη ΝΕ Εύβοιας, στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΠΕΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΙΟΥ, προέδρου του Παραρτήματος Χαλκίδας της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Προσφέρω 5.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο στη μνήμη των αδελφών μου ΝΙΚΟΥ ΝΑΣΤΑ, ο οποίος εκτελέστηκε στη Χαλκίδα το 1949, ΑΡΙΣΤΟΥ ΝΑΣΤΑ, ο οποίος σκοτώθηκε σε μάχη στη Στενή Εύβοιας το 1944, καθώς και στη μνήμη του συγκρατουμένου του ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ (Στεργίου), ο οποίος εκτελέστηκε στη Χαλκίδα το 1947.

Βασίλης Νάστας

* * *

Στη μνήμη των παλαίμαχων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΗ ΑΚΡΙΔΑ, ΣΤΑΘΗ ΜΕΡΤΖΑΝΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ, ΒΑΣΙΛΗ ΔΟΞΗ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΛΟΒΟΥ, ο Θανάσης Καινούργιος προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Αλίμου, 30.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο.

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου γαμπρού μας ΜΠΑΜΠΗ ΣΑΡΔΕΛΗ, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Αλίμου, 20.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο.

Αντώνης και Αρτεμης Αντύπα

* * *

Προσφέρουμε 12.000 δρχ., μέσω ΚΟ Μαγνησίας, στη μνήμη της αγαπημένης θείας μας, αγωνίστριας του λαϊκού κινήματος, ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΑΠΑΡΑ και του αγαπημένου θείου μας ΓΙΑΝΝΗ ΟΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και ευχόμαστε επιτυχία στις εργασίες του 16ου Συνεδρίου.

Σταυρούλα και Βασίλη Τίρκας, Αντιγόνη Σδρόλια

* * *

Φωτ.

Την Κυριακή 26 Νοέμβρη συμπληρώνονται 40 μέρες από τότε που έφυγε από κοντά μας η αξέχαστη αδερφή και θεία ΦΩΤΩ Φράγκου ΕΥΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗ, μέλος του ΚΚΕ. Στις 12 το μεσημέρι, συγγενείς και φίλοι θα είμαστε εκεί, με ένα κόκκινο γαρίφαλο στην τελευταία κατοικία της, στου Ζωγράφου.

Ευστρατουδάκη
Ευστρατουδάκη
Στη μνήμη της, καθώς και στη μνήμη της ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΕΦΑΛΕΛΗ, αγαπημένης συντρόφισσας και φίλης, η οποία έφυγε από κοντά μας ανεπάντεχα, πριν από 2 μήνες στη Θεσσαλονίκη, προσφέρουμε, μέσω των ΚΟΒ Κυψέλης, 20.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου.

Οικογένεια Λίτσα


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ