Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Με απεργιακό «διάγγελμα» απαντά ο εργατόκοσμος

Την αγανάκτηση αλλά και την ανησυχία που προκάλεσε το προχτεσινό αντεργατικό διάγγελμα του πρωθυπουργού κατέγραψε χτες η παρέμβαση που συνεχίζουν οι ταξικές δυνάμεις, οργώνοντας τους τόπους δουλειάς, μπροστά στην πανεργατική απεργία της 10ης του Φλεβάρη. «Πάλι εμείς θα την πληρώσουμε τη νύφη», «άλλοι πληρώνουν κι άλλοι τρώνε», «ζητάνε θυσίες αυτοί που δεν έχουν ανάγκη», οι κυβερνήσεις «μας κοροϊδεύουν, παίζουν με τον πόνο μας», ήταν πολλές από τις φράσεις με τις οποίες οι εργάτες υποδέχονταν χτες κι έστηναν κουβέντα με τους αντιπροσώπους των ταξικών συνδικάτων.

Οπως στα ΕΛΤΑ, όπου οι ταξικές δυνάμεις έστησαν μικροφωνική και έβγαλαν εργατικό «διάγγελμα», δίνοντας κουράγιο στους εργαζόμενους, στρέφοντας την ελπίδα στους οργανωμένους ταξικούς αγώνες, αναδεικνύοντας ότι η απεργία στις 10 του Φλεβάρη πρέπει να αποτελέσει σταθμό στην ανασύνταξη του κινήματος. Το μήνυμα του ΠΑΜΕ «μπήκε» και χτες σ' εκατοντάδες τόπους δουλειάς κρυστάλλινο: Οργάνωση της αντεπίθεσης τώρα, σταθμός της μάχης μας η απεργία στις 10 του Φλεβάρη, απορρίπτουμε τα μέτρα αλλά και συνολικά την ανάπτυξη που ΕΕ και κόμματα του «ευρωμονόδρομου» υπηρετούν υπέρ του κεφαλαίου.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, με πολυμορφία, ευρηματικότητα, αγωνιστική αισιοδοξία και πάνω απ' όλα ένταση της ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης με την προπαγάνδα του κεφαλαίου χρειάζεται να ενταθεί και η δράση τα έξι 24ωρα που απομένουν μέχρι την απεργία.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι πικετοφορίες και εξορμήσεις σε όλη τη χώρα.

  • Σήμερα η Γραμματεία Μενιδίου - Ανω Λιοσίων του ΠΑΜΕ στις 6 μ.μ. από τα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων στο Μενίδι. Στην Αθήνα, στα εργοστάσια Ν. Ιωνίας, Ν. Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης. Στις 7 μ.μ. στο εμπορικό κέντρο Ιλίου, στο εμπορικό κέντρο Αγίων Αναργύρων, στο εμπορικό κέντρο Πετρούπολης. Στις 7.30 μ.μ στο εμπορικό κέντρο Καματερού.
  • Αύριο η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ, στις 6.30 μ.μ., στους κεντρικούς - εμπορικούς δρόμους της Χαλκίδας. Η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, από κοινού με μαζικούς φορείς, στις 6 μ.μ στο Μαρούσι (σταθμός ΗΣΑΠ). Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αμερικής. Στις 6.30 μ.μ. σε Νέο Ηράκλειο - Νέα Ιωνία (εκκίνηση «3 Αστέρια»). Στις 6.30 μ.μ. στη Μεταμόρφωση (εκκίνηση από την κεντρική πλατεία). Στις 7 μ.μ. στο Ιλιον (κεντρική πλατεία), στους Αγίους Αναργύρους (κεντρική πλατεία), στην Πετρούπολη (κεντρική πλατεία).
  • Στις 6 του Φλεβάρη Γενική Συνέλευση κάνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Νάουσας.
  • Την Τρίτη 9/2 στις 6 μ.μ. στο εμπορικό κέντρο Μελισσίων (εκκίνηση από Λ. Δημοκρατίας 65).
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο

Την ανάγκη οι εργάτες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και του δημόσιου τομέα συνολικότερα, να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία στις 10 του Φλεβάρη και να απαντήσουν στην αντεργατική λαίλαπα, ανέδειξε η χτεσινή σύσκεψη εργαζομένων του Δήμου της Αθήνας που οργάνωσε η «Συμπαράταξη για την Αθήνα».

Οπως τόνισε ο Στέλιος Λάμπρου, επικεφαλής της «Συμπαράταξης», οι προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού επιβεβαιώνουν τα όσα έλεγε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ότι, δηλαδή, η επίθεση θα είναι σαρωτική. Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, συνέχισε, δεν πρέπει να ξεγελαστούν και να πιστέψουν πως πρόκειται για κάποια προσωρινά μέτρα. Οι περικοπές των μισθών, η επίθεση στο Ασφαλιστικό, το σχέδιο «Καλλικράτης» κλπ., αποτελούν μέρη της ίδιας, ενιαίας αντιλαϊκής επίθεσης κι έρχονται για να μείνουν. Οι συμβασιούχοι, για παράδειγμα, θα δεχθούν συντριπτικό χτύπημα και μόνο στο Δήμο Αθηναίων - όπου εργάζονται 2.500 συμβασιούχοι, περίπου το 25% των εργαζομένων - οδηγούνται στην ανεργία.

Στη σύσκεψη μεταφέρθηκε η εμπειρία από την απεργία στις 17/12, που κατέγραψε ότι αναπτύσσονται αγωνιστικές διαθέσεις σε όλο και περισσότερους εργαζόμενους. Ενδεικτικό, σε αυτή την κατεύθυνση, είναι πως οι συμβασιούχοι της Διεύθυνσης Αλλοδαπών έχουν ήδη δημιουργήσει Επιτροπή Αγώνα απαιτώντας τη μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. «Είναι ανεξάντλητες οι δυνάμεις του εργατικού κινήματος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Στ. Λάμπρου. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η «Συμπαράταξη» θα εντάξει τη δραστηριότητά της στη δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Αύριο η κινητοποίηση των ΑμΕΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας αύριο, Παρασκευή 5 του Φλεβάρη 2010, στη 1 το μεσημέρι, πραγματοποιούν ανάπηροι, γονείς, κηδεμόνες Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) και εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή και Πρόνοια που συσπειρώνονται στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και στην Επιτροπή Φορέων και Συνδικαλιστών του Αναπηρικού και Γονεϊκού Κινήματος.

Οι ανάπηροι και γονείς και κηδεμόνες, με την κινητοποίηση που γίνεται και ενόψει της απεργίας στις 10 του Φλεβάρη, διεκδικούν να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν για τις ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης των παιδιών τους, να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα στους απλήρωτους εργαζόμενους της Ειδικής Αγωγής, να σταματήσουν οι περικοπές σε παροχές, θεραπείες, φάρμακα, τεχνικά βοηθήματα και ιδιαίτερα σε επιδόματα και συντάξεις, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ