Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Οι εργάτες να γυρίσουν την πλάτη τους στους συμβιβασμένους

Ξεκινούν αύριο οι εργασίες του 32ου Συνεδρίου στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Να στιγματιστεί και το 32ο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά που αρχίζει αύριο Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Κέντρου, από όργιο νοθείας επιδιώκουν απροκάλυπτα οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, προκειμένου να μετατρέψουν τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση σε μηχανισμό που θα διευκολύνει την επιβολή της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής.

Σήμερα το πρωί, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της διοίκησης του ΕΚΠ με θέματα τη νομιμοποίηση αντιπροσώπων και την έγκριση του ανύπαρκτου απολογισμού δράσης και του προγραμματισμού, ο οποίος βέβαια είναι στη γραμμή συμβιβασμού που υπαγορεύει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Οσον αφορά τους αντιπροσώπους ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και παρά τα διάφορα τερτίπια της η ΑΠ, έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους να νομιμοποιήσουν αντιπροσώπους από σωματεία που παραβιάζουν πλήρως το καταστατικό του Κέντρου και νοθεύουν τους συσχετισμούς.

Κραυγαλέες είναι οι περιπτώσεις των αντιπροσώπων των 7 ναυτεργατικών σωματείων, οι οποίοι κατά παράβαση του καταστατικού του Κέντρου, είναι εκλεγμένοι με το καλπονοθευτικό πλειοψηφικό σύστημα. Επίσης, τα φορτοεκφορτωτικά σωματεία, τα οποία εκλέγουν αντιπροσώπους με 9 και 11 ψηφίσαντες! Επίσης, εμφανίζουν ξαφνικά και από το πουθενά σωματεία για εγγραφή, ήδη έχουν καταγραφεί 5 τέτοιες περιπτώσεις. Επιχείρησαν ακόμα, να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή στο συνέδριο αντιπροσώπων από τα σωματεία Τεχνικών - Χειριστών ΟΛΠ και Μονίμων Υπαλλήλων ΟΛΠ, τα οποία είχαν προγραμματίσει να εκλέξουν αντιπροσώπους την περασμένη Πέμπτη 28 του Γενάρη, χωρίς ωστόσο να έχει προηγηθεί Γενική Συνέλευση, όπως ορίζει ρητά το καταστατικό τους. Ηταν τόσο εξόφθαλμη η αυθαιρεσία τους ώστε ακόμα και το δικαστήριο, στις 26 Γενάρη αναγκάστηκε να κάνει δεχτή την αίτηση ασφαλιστικών που κατέθεσε η αγωνιστική παράταξη «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα», ενάντια στην επιχειρούμενη νοθεία.

Ολη αυτή η «επιχείρηση» νοθείας, από τους εργοδοτικούς, κυβερνητικούς συνδικαλιστές, είναι συνέχεια των αυθαίρετων διαδικασιών που οι ίδιοι επέβαλαν το προηγούμενο διάστημα. Στις 14 του Νοέμβρη του 2008, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ σε αντιΠΑΜΕ μέτωπο διέλυσαν το έκτακτο συνέδριο του Κέντρου που οι ίδιες είχαν δρομολογήσει, επειδή είδαν ότι παραμόνευε ο «κίνδυνος» η αγωνιστική παράταξη της ΔΕΣΚ, συσπειρωμένη στο ΠΑΜΕ, να αναδειχθεί και πάλι - όπως στο τακτικό συνέδριο - πρώτη δύναμη. Ολο αυτό το διάστημα, μέχρι σήμερα, από κοινού οι τρεις παρατάξεις, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, καταδίκασαν το ΕΚΠ σε εκφυλισμό και συνεδριάσεις - παρωδία, αφού δεν υπήρχε εκλεγμένη διοίκηση.

Η ΔΕΣΚ στη διακήρυξή της καλεί τους εργαζόμενους να απομονώσουν τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, και μαζί με τις ταξικές δυνάμεις να συμβάλουν με αποφασιστικότητα και από το βήμα του συνεδρίου στην προετοιμασία της απεργίας στις 10 Φλεβάρη. Τους καλεί να ενισχύσουν τις δυνάμεις της ΔΕΣΚ, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που καθημερινά δίνουν τη μάχη για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, οικοδομούν την ταξική αλληλεγγύη την ενίσχυση του μετώπου των εργαζομένων με άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τις δυνάμεις του κεφαλαίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην πρώτη γραμμή οι συνδικαλιστές της ΔΕΣΚ για την απόκρουση των εργοδοτικών μεθοδεύσεων(2021-12-01 00:00:00.0)
«Λάσπη» για να ανακόψουν την οργάνωση της πάλης(2013-03-06 00:00:00.0)
Μεγάλη εργατική νίκη στο πρώτο λιμάνι της χώρας(2010-02-26 00:00:00.0)
Νέο συνέδριο νοθείας(2008-03-27 00:00:00.0)
Λάμψεις... νοθείας στο συνέδριο(2003-03-31 00:00:00.0)
Οργιο παραχάραξης από τις δυνάμεις της "συναίνεσης"(1998-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ