Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΝΟΪ.-- Δικαστήριο του Βιετνάμ καταδίκασε τέσσερις εμπόρους ηρωίνης σε θάνατο, ενώ ακόμα τέσσερις καταδικάστηκαν σε ισόβια φυλάκιση για παράνομη εισαγωγή ηρωίνης από το Λάος.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Βίαιες κινητοποιήσεις προκάλεσε στο ινδικό Κασμίρ η δολοφονία ενός 15χρονου αγοριού από αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές χτες συγκρούστηκαν με την αστυνομία στη Σριναγκάρ, ζητώντας δικαιοσύνη.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική (AQIM) προσφέρθηκε χτες να εκπαιδεύσει και να εξοπλίσει τους Μουσουλμάνους της Νιγηρίας για να πολεμήσουν κατά των Χριστιανών στη χώρα τους! Παράλληλα, χτες η οργάνωση των ανταρτών στο Δέλτα του Νίγηρα (ΜΕΝD) αποποιήθηκε την ευθύνη για τη δολιοφθορά σε πετρελαιοαγωγό της «Shell». Ωστόσο το Σάββατο είχε κηρύξει άκυρη τρίμηνη εκεχειρία και προειδοποίησε με νέες επιθέσεις τις πετρελαΐκές πολυεθνικές λέγοντας ότι πλέον δεν εμπιστεύεται τη νιγηριανή κυβέρνηση.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Επισκέψεις σε Ινδονησία και Αυστραλία θα πραγματοποιήσει το Μάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χτες ο Λευκός Οίκος.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Τουλάχιστον 16 πολίτες σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν χτες στο Μογκαντίσου της Σομαλίας από τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις ισλαμιστών και στρατιωτών της Αφρικανικής Ενωσης. Παράλληλα οι ισλαμιστές της οργάνωσης Αλ Σαμπάαμπ επιβεβαίωσαν χτες για πρώτη φορά πως συμμάχησαν με την Αλ Κάιντα ανακοινώνοντας πως η «τζιχάντ (ιερός πόλεμος) στο Κέρας της Αφρικής πρέπει να συνδυαστεί με τη διεθνή τζιχάντ της οποίας ηγείται το δίκτυο της Αλ Κάιντα»...

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Ερευνα ελβετικού ερευνητικού ιδρύματος Graduate Institute of International and Development Studies κατήγγειλε χτες πως είναι σε εξέλιξη κούρσα εξοπλισμών ανάμεσα σε σουδανικό βορρά και σουδανικό νότο και πως πολλά απ' τα όπλα που μεταφέρονται στο Νότιο Σουδάν καταφθάνουν στην περιοχή μέσω Κένυας.

ΜΟΣΤΑΡ.-- Η Εισαγγελία του Μόσταρ στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη άσκησε χτες δίωξη κατά του προέδρου της Κροατικής Δημοκρατικής Ενωσης Βοσνίας - Ερζεγοβίνης (HDZ BiH) Ντράγκαν Τσόβιτς και άλλων ατόμων, με τις κατηγορίες της κατάχρησης θέσης και αρμοδιοτήτων στην υπόθεση ιδιωτικοποίησης της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας «Eronet».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ