Παρασκευή 29 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Δε φτάνουν τα σχολεία για τον όγκο των μαθητών

Κινητοποίηση για το πρόβλημα της σχολικής στέγης οργανώνει τη Δευτέρα η Ενωση Γονέων της πόλης

Σε δυναμική διεκδίκηση λύσεων οδηγεί τους γονείς της Πετρούπολης το πρόβλημα σχολικής στέγης. Την ερχόμενη Δευτέρα, 1 Φλεβάρη, στις 12.30 το μεσημέρι, η Ενωση Γονέων διοργανώνει πορεία διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή των Συλλόγων Γονέων του Δήμου, ξεκινώντας από την πλατεία της Πετρούπολης με κατάληξη στο Δημαρχείο.

«Διαδηλώνουμε έτσι την έλλειψη κτιριακών εγκαταστάσεων Σχολείων και την έλλειψη σωστού προγραμματισμού, ικανού να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο πρόβλημα λόγω της πληθυσμιακής αύξησης της περιοχής μας. Δεν είναι μακριά η χρονική στιγμή που τα Σχολεία της Πετρούπολης θα έχουν πρόγραμμα πρωί - απόγευμα για να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών», σημειώνει η Ενωση Γονέων.

Τα στοιχεία που έχει συλλέξει για το πρόβλημα στέγης επιβεβαιώνουν την πραγματικότητα που βιώνουν οι μαθητές και οι γονείς. Σύμφωνα με αυτά, σήμερα, απαιτούνται 5 επιπλέον νηπιαγωγεία (φέτος ήδη 154 παιδιά βρέθηκαν εκτός προσχολικής αγωγής) και 3 δημοτικά σχολεία, καθώς αυτά που υπάρχουν τώρα έχουν αναγκαστεί να μετατρέψουν σε αίθουσες διδασκαλίας ακόμα και ...διαδρόμους ή και να έχουν πληθωρικά τμήματα. Ανάλογη εικόνα υπάρχει και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπου εκτιμάται ότι χρειάζονται δύο νέα γυμνάσια, ένα λύκειο (το υπάρχον συστεγάζεται με το ΕΠΑΛ) και ένα ΕΠΑΛ, αφού αυτό που λειτουργεί σήμερα έχει προδιαγραφές για 450 παιδιά και στεγάζει 700.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ