Πέμπτη 28 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Υποκριτικό ενδιαφέρον για τους μετανάστες

Τη διαχείριση του προβλήματος των μεταναστών, ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων, Νικ. Κακλαμάνης, με δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, τον οποίο ενημέρωσε για το πρόγραμμα «Καλλικράτης» και άλλα ζητήματα που αφορούν την Αθήνα. Ο δήμαρχος, αφού εγκάλεσε την πολιτεία που δεν ελέγχει την «αθρόα λαθρομετανάστευση», είπε ότι «οι μετανάστες δεν είναι αντικείμενα για να τους εξαφανίσει» και ισχυρίστηκε ότι προσπαθεί να βρει λύσεις χωρίς να τους διαχωρίζει σε παράνομους και μη. Διαπιστώσεις υποκριτικές, αφού στις αστυνομικές επιχειρήσεις που διεξάγονται σε βάρος μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα, συμμετέχουν και συνεργεία του δήμου.

Ο δήμαρχος παρέδωσε στον Κ. Παπούλια έκθεση για το κέντρο της Αθήνας και σχετική μελέτη για τα εγκαταλειμμένα κτίρια, σε πολλά από τα οποία ζουν μετανάστες και είπε ότι χρειάζεται να αλλάξει το ισχύον νομικό καθεστώς, ώστε να υποχρεωθούν οι ιδιοκτήτες να τα ανακαινίσουν.

Στο μεταξύ, προχωρά η εκποίηση της περιουσίας των ναυτεργατών, καθώς ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι αναμένεται το γκρέμισμα του κτιρίου, ιδιοκτησίας του ΝΑΤ, που βρίσκεται δίπλα στο Εθνικό Θέατρο, προκειμένου να δημιουργηθεί πλατεία με το όνομα Μινωτή - Παξινού. Υλοποιείται έτσι, με τη συνέργεια του Δήμου, η πολιτική των διοικήσεων του ΝΑΤ, που εγκατέλειψαν σκόπιμα την ακίνητη περιουσία των ναυτεργατών, ώστε να έρθουν δήμοι και επιχειρηματίες ως σωτήρες της. Στο χώρο αυτό, ο δήμαρχος είπε ότι θα γίνει και πράσινο, προσπερνώντας ότι με ευθύνη της διοίκησης του δήμου συνεχώς λιγοστεύει από την πόλη. Αρκεί να θυμίσουμε ότι ακόμη και χώροι που έχουν χαρακτηριστεί απαλλοτριωτέοι, χάνονται και γίνονται οικοδομήσιμοι, επειδή ο δήμος, αν και έχει εκδώσει εντάλματα πληρωμής, τελικά δεν πληρώνει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ