Τρίτη 19 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ζωή στο μικροσκόπιο

Η Αλέκα Παπαρήγα, με τους συντελεστές της θεατρικής ομάδας «ExAnimo», στην παράσταση «Τελεία gr» των Παναγιώτη Μέντη και Θανάση Παπαγεωργίου
Η Αλέκα Παπαρήγα, με τους συντελεστές της θεατρικής ομάδας «ExAnimo», στην παράσταση «Τελεία gr» των Παναγιώτη Μέντη και Θανάση Παπαγεωργίου
Εχει την αναλυτική - πολιτική ματιά των συντελεστών της «Στοάς» και το νεανικό χρώμα των «ΕxΑnimo». Προϊόν συλλογικής εργασίας των Παναγιώτη Μέντη, Θανάση Παπαγεωργίου και της θεατρικής ομάδας «ExAnimo», η παράσταση «Τελεία gr» κερδίζει το κοινό μιλώντας για όσα μας πνίγουν και μας θυμώνουν, για τη σαπίλα και τη διαφθορά, σατιρίζοντας «την άφιξή μας στον πάτο του βαρελιού». Παραμορφωτικές ματιές, χιούμορ, σάτιρα, σαρκασμός, διαμαρτυρία, συγκίνηση και γέλιο. Για την πολιτική, τον Τύπο, τις ειδήσεις, τα τηλεοπτικά παράθυρα, τη φτώχεια, το σύγχρονο τρόπο ζωής, την κοσμική ζωή, σκηνές καθημερινής τρέλας. Ογδόντα μικρές και μεγαλύτερες σκηνές συνθέτουν αυτό το ψηφιδωτό, με διακόσιους ρόλους, παιγμένοι από 11 ηθοποιούς, για ζητήματα που απασχολούν τη σημερινή ελληνική κοινωνία: Τη μετανάστευση, την αποχαύνωση που προκαλούν τα ΜΜΕ, την αποξένωση της τρίτης ηλικίας, την ανασφάλεια της νεολαίας, την καταναλωτική μανία κ.ά.

Την Κυριακή το βράδυ, την ενδιαφέρουσα αυτή παράσταση παρακολούθησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία συνεχάρη τους συντελεστές, για την αξιόλογη δουλειά τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η «Στοά» συνεργάζεται με νέους συγγραφείς και ηθοποιούς. Είναι, όμως, η πρώτη συνεργασία του με συμπαραγωγή. H «ExAnimo» αποτελείται από πέντε ηθοποιούς και έχει ήδη ανεβάσει, με ιδιαίτερη επιτυχία, το «Sorry, soldout» (2005) και το «Νοσφεράτους Διδόντικους» (2006), που παίχτηκε τρεις συνεχόμενες χρονιές. Από τη «Στοά» συμμετέχουν οι: Θανάσης Παπαγεωργίου, Εύα Καμινάρη, Παναγιώτης Μέντης, Νάντια Περιστεροπούλου, Ευδοκία Σουβατζή, Νίκη Χαντζίδου και από τους «ExAnimo» οι: Παύλος Εμμανουηλίδης, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Ρόζα Κυρίου, Ντίνα Λαδοπούλου, Ζήσης Ρούμπος. Σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου, σκηνικά - κοστούμια Λέας Κούση, χορογραφίες Μαρίας Αλβανού.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org