Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Γενάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10579

ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
Μαχητική δράση για την επιτυχία της απεργίας στις 10 Φλεβάρη με το ΠΑΜΕ

Κάθε μέσο μετέρχονται οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκειμένου να εμποδίσουν την ενιαία αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων στην αντεργατική επίθεση.


ΣΕΛ.  20

ΕΓΧΩΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ για τις διατροφικές ανάγκες του λαού

Μόνο στο μέτωπο πάλης για τη λαϊκή εξουσία - οικονομία, μπορεί να αποκτά δύναμη κάθε σημερινός αγροτικός αγώνας, να συνδέεται με την πάλη ενάντια στην ΚΑΠ, ενάντια στις συμφωνίες του ΠΟΕ, να αυξάνει την πίεσή του προς την κυβέρνηση, για να αποσπά κατακτήσεις σε άμεσες διεκδικήσεις

Eurokinissi

Το ΚΚΕ υποστηρίζει την ανάγκη ανάπτυξης της εγχώριας αγροτικής παραγωγής με στόχο πρώτ' απ' όλα την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του λαού, με ποιοτικά ελεγμένα προϊόντα, παραγωγή απαλλαγμένη από το κίνητρο του καπιταλιστικού κέρδους. Με τους ίδιους στόχους το ΚΚΕ υποστηρίζει την εγχώρια παραγωγή αγροτικών προϊόντων - πρώτων υλών για τη βιομηχανία. Η ουσιαστική στήριξη του αγροτοπαραγωγού στις σημερινές συνθήκες απαιτεί φθηνά λιπάσματα, σύγχρονες υποδομές και μηχανήματα, επιστημονική γνώση, συγκέντρωση της παραγωγής και αξιοποίησή της, στο πλαίσιο μιας κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας με γνώμονα τις ανάγκες του λαού. Γι' αυτό και το ΚΚΕ προβάλλει την ανάγκη να συνεταιρισθεί ο παραγωγός και να συνδεθεί με τη βιομηχανία, το εμπόριο και την τράπεζα που θα αποτελούν λαϊκή κρατική ιδιοκτησία. Προβάλλει την προοπτική της λαϊκής οικονομίας, που θα διασφαλίσει την ευημερία της αγροτικής οικογένειας.

Αυτός ο δρόμος πάλης αντικειμενικά είναι κοινός για τους μικρούς αγρότες, τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους στις πόλεις, για τους νέους και τις γυναίκες των οικογενειών τους, ανεξάρτητα αν εργάζονται, σπουδάζουν. Αυτός ο δρόμος πάλης πρέπει να συνδεθεί και με τους σημερινούς αγροτικούς αγώνες, ιδιαίτερα με τους αγρότες και τις αγρότισσες, που συσπειρώνονται με την ΠΑΣΥ, όπως και με τους εργατοϋπάλληλους που συσπειρώνονται με το ΠΑΜΕ, με τους αυτοαπασχολούμενους, που συσπειρώνονται με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ.


ΣΕΛ.  3

Ενιαία απάντηση

Οι φτωχομεσαίοι αγρότες είναι στους δρόμους του αγώνα με μπλόκα σ' όλη τη χώρα κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, τραπεζιτών, εμποροβιομηχάνων, που με τη συναίνεση της ΝΔ τους στέλνει στον καιάδα του ξεκληρίσματος για τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε μια χούφτα καπιταλιστές. Η κυβέρνηση δε νοιάζεται για τους φτωχομεσαίους αγρότες ούτε για τις λαϊκές ανάγκες, παρά μόνο για το κεφάλαιο. Και βάζει όλα τα μέσα για να τσακίσει τον αγώνα. Τους καλεί σε διάλογο με τους επιχειρηματίες, τους εχθρούς τους δηλαδή (εξαπάτηση), ενώ ενεργοποιείται η αστική Δικαιοσύνη για ποινικές διώξεις ενάντιά τους. Η παρέμβαση των εισαγγελέων δεν είναι άσχετη με την απειλητική τοποθέτηση της κυβέρνησης ότι, αν δεν σταματήσουν τα μπλόκα, υπάρχει κίνδυνος «κοινωνικής αναταραχής». Οι μικροί αγρότες δεν είναι μόνοι τους. Ο αγώνας τους είναι κοινός με τους εργατοϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους στις πόλεις. Η ενιαία πάλη τους να δώσει απάντηση και στην τρομοκρατική επιχείρηση της κυβέρνησης.



ΣΤΗΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Ζυμώνουν ... την πρόσθετη φορολογία

ΣΕΛ.  19
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
«Μηδενική ανοχή» με τη σφραγίδα του ΟΗΕ

ΣΕΛ.  13
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ
Αντιλαϊκή συνέργεια κυβέρνησης - ΕΕ

ΣΕΛ.  26  -  27

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ